Vesti iz košarke

Dragić pričao o Dončiću pre finala EP sa Srbijom: Nisam mogao da spavam znojio sam se, a Luka gleda crtaće

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2024 18:30
Goran Dragić i Luka Dončić na meču Majamija i Dalasa Guliver / AP Photo/Wilfredo Lee
Goran Dragić i Luka Dončić na meču Majamija i Dalasa

Sve je spremno za oproštajnu utakmicu Gorana Dragića. U Ljubljani će se 24. avgusta okupiti najveće zvezde, poput Dirka Novickog, Luke Dončića i Nikole Jokića, kako bi ukazale poštovanje jednom od najboljih plejmejkera sa ovih prostora. 

Uoči velike manifestacije u Sloveniji, Goran Dragić je ispričao zanimljivu anegdotu o svom reprezentativnom kolegi Luki, o vremenu kada su zajedno savladali Srbiju u finalu Evropskog prvenstva 2017. godine, i tako doneli najveći uspeh svojoj naciji od osamostaljenja. 

"Bio sam sa Lukom u sobi pre finala Evropskog prvenstva 2017. godine (sa Srbijom). Nisam mogao da spavam, znojio sam se, a onda sam pogledao ulevo i video da Luka gleda crtaće i spava cele noći. Tako se rodio, to je neverovatan talenat, to nije još viđeno u svetu košarke. Isto i Nikola Jokić. Dosta puta smo razgovarali. To su obični momci, koji se igraju. To bih voleo da sva naša deca imaju. Da ne osećaju pritisak, da se igraju, sa osmehom i da se vole", rekao je Dragić za srpske medije. 

 

 

Dragić je skupio 90 utakmica za Sloveniju, a igrao je u Majamiju, Finiksu, Torontu, Bruklinu, Čikagu i Milvokiju. Koliko je velika karijera u pitanju, svedoči podatak da će tamošnji Košarkaški savez penzionisati broj tri u čast legendarnog plejmejkera.