Vesti iz košarke

Probaćemo da dobijemo trogodišnju licencu: Željko Obradović želi Partizan na duže staze u Evroligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.08.2024 21:29
Željko Obradović, trener KK Partizan, na predstavljanju nove ekipe MN Press
Željko Obradović, trener KK Partizan, na predstavljanju nove ekipe

Košarkaši Partizana igraće i sedeće sezone Evroligu, ali trener Željko Obradović voleo bi se da pitanje učešća u elitnom takmičenju ne postavlja svake godine. Makar na jedan period.

Prilikom večerašnje spektakularne promocije potpuno izmenjenog tima navijačima, u krcatoj "MTS dvorani" u Beogradu", najtrofejniji evroligaški trener otkrio je nastojanja klupske uprave u tu svrhu. 

"Ponovo ćemo biti jedan od najmlađih timova u Evroligi. Hvala Ostoji Mijailoviću i svim članovima UO što su uradili sve da budemo konkurentni. Probaćemo sledeće godine da dobijemo licencu na tri godine. To je glavni cilj. Privilegija je biti u Partizanu u bilo kom smislu", kaže Obradović, a vreme će pokazati koliko su planovi crno-beli realni.

 

MN Press

košarkaški tim Partizana za novu sezonu

I da li će već na kraju sezone 2024/25. izbeći strepnju i grozničavo odbrojavanje do konačnog izjašnjavanja Evrolige, jer nekadašnji prvak Starog kontinenta ne pripada grupi sigurnnih aktera EL, po slovu sklopljenih ugovora. 

U međuvremenu, Obradović ima težak zadatak da uklopi i uigra silne novajlije, u meri da budu konkurentni u borbi za trofej AdmiralBet ABA lige i Kupa Radivoja Koraća, a u Evroligi odu u plej-of fazu, možda nekim čudom i do samog Fajnal-fora.