Vesti iz košarke

U Londonu (zasad) traje košarka: Petar Božić ostaje na klupi Lajonsa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.08.2024 18:12
Božić je u karijeri predvodio Partizan i Ostin Sparse MN Press
Božić je u karijeri predvodio Partizan i Ostin Sparse

Nije Engleska poznata po košarci, ali je pre tri sezone pokušala da se stavi na mapu, makar na klupskom nivou. London Lajonsi već dve godine pokušavaju da se kroz Evrokup provuku u najelitnije takmičenje Starog kontinenta, ali posle prošlosezonskog neuspeha i poraza u polufinalu drugorazrednog evropskog takmičenja, stvari su krenule nizbrdo. 

Veliki finansijski problemi pretili su da klub vrate na amaterski nivo, ili čak potpuno ugase klub. Ipak, grupa Tesonet (radi se o deoničarima Žalgirisa) je u poslednji čas preuzela kontrolu, i stabilizovala ga pred početak nove sezone.

To znači da će "lavovima" biti omogućeno da se takmiče u narednom periodu, nažalost ne na međunarodnom nivou, sa naravno značajno umanjenim novčanim sredstvima. Ono bitnije na sportskom planu je da će Petar Božić ostati strateg londonskog kluba. 

 

 

Božić je prošle sezone osvojio i titulu nacionalnog šampiona sa klubom iz Londona, a onda bio meta brojnih spekulacija, Navodno je bio blizu prelaska u Pariz, ali su se na kraju Francuzi odlučili za Tijaga Splitera dok nekadašnji trener Partizana ostaje u Londonu.