Vesti iz košarke

Košarkašice Srbije "lak plen" za Španiju: "Orlice" pale u drugoj četvrtini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.08.2024 17:31
Angela Ladinek upisala je šest poena protiv Špankinja FIBA
Angela Ladinek upisala je šest poena protiv Špankinja

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je meč zadnjeg kola grupne faze prvenstva Evrope, za igračice do 16 godina, a bodovi su završili na kontu odgovarajućeg tima Španije - 53:86 (18:16, 8:23, 15:21, 12:26). 

Uspele su naše devojke da dobiju prvu ćetvrtinu duela s liderom grupe C, ali su onda potpuno potonule u sledećoj deonici utakmice na takmićenju u Mađarskoj. Rivalke su s nekoliko serija napravile rezultatski preokret, uvećavale distancu i odbijale napade našeg tima. 

Odjednom, mladim Srpkinjama ništa nije išlo od ruke, defanziva je izgubila na čvrstini, dok su u napadu dekoncetracija i nervoza uzimali danak iz akcije u akciju. Kada su Špankinje pobegle na +13 (26:39), na poluvremenu, jasno je bilo u kom smeru ide duel.

Uspele su naše talentovane devojčice da se donekle konsoliduju, tj. s podnošljivijom razlikom izgube treći deo susreta (15:26), međutim, ono malo nade da se mogu vratiti "u život" nestalo je u prvim minutima zadnje četvrtine.

Prosto, Španija je u svim elementima danas nadvisila Srbiju, kojoj je ovo bio drugi poraz na turniru, jer su i Letonke bile bolje od Demirovićeve, Rađenovićeve i njihovih vršnjakinja. Jedina pobeda ostaje minimalan trijumf nad Poljskom u prvoj rundi.