Vesti iz košarke

Jusuf Fal predstavljen kao najznačajnije pojačanje Barselone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.08.2024 12:41
Jusuf Fal, najvažnije pojačanje Barselone Profimedia
Jusuf Fal, najvažnije pojačanje Barselone

KK Barselona je zatvorila spisak pojačanja posle dolaska Kevina Pantera, Hunana Nunjeza, Čimezi Metua, Džastina Andersona i Jusufa Fala. Jedan igrač po poziciji za tim koji je prošle sezone podbacio u svim takmičenjima i kraj dočekao bez trofeja, što je Roxera Grimaua, koštalo trenerskog mesta. 

Od petorice novajlija najviše pažnje privlači Jusuf Fal, koji je danas i zvanično promovisan. Senegalac sa francuskim pasošem, visok 2.22, ujedno i najviši igrač u istoriji Barselone, biće ujedno i najvažnije pojačanje ovog kluba.  

 

 

Katalonci su se opredelili za njega kako bi u sa Veselim i Ernagomezom pokušali da neutrališu razarajući efekat Edija Tavareza iz Reala, koji je po pravilu koban za Barselonu.

Jusufa Fal je posle tri sezone napustio Asvel,a potpisao je ugovor do kraja sezone 2024/25. On je evroligašku sezonu završio sa prosekom od 8,8 poena po utakmici uz 6,6 skokova. U nacionalnom šampionatu Francuske je imao dosta bolje brojke, shodno tome da je prosečno po meču beležio 11,7 poena uz 7,8 skokova.

Tokom desetogodišnje karijere, nastupao je još i za Strazbur, Pojters 86, kao i Le Mans, koji je ujedno bio i njegova prva profesionalna košarkaška destinacija.