Vesti iz košarke

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda: Moja ideja je bila da vratimo Pešića!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.08.2024 10:17
Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda MN Press
Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović prokomentarisao je situaciju u vezi sa eventualnim povratkom reprezentativca Filipa Petruševa.

Već se uveliko spekuliše o njegovom povratku na Mali Kalemegdan, ali još ništa nije rešeno. Ne krije prvi čovek kluba da bi voleo da vidi reprezentativca Srbije u crveno-belom dresu.

"Nije se Zvezda ništa dogovorila. Mi smo bili u razgovorima sa Petruševim, da vidimo da li ima želju da se vrati. On je izrazio želju, radili smo na tome i radimo. Pogotovo što se vratio Vezenkov. Olimpijakos ima drugi problem, povreda Fala. Ne znam da li se vratio", rekao je Čović gostujući na TV Prva.

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda osvrnuo se i na uspeh košarkaša, odnsnosno ostanak Svetislava Pešića na mestu selektora. 

"Sa Pešićem sam pričao od povratka na mesto selektora. Moja ideja je bila da vratimo Pešića i ja sam je predložio tamo gde treba. Mi smo napravili koncept, to nije ništa sporno. Mi domaću ligu imamo, ona se zove Košarkaška liga Srbije. Nije nikakav problem da se vratimo, ali da vidimo gde vodi domaća liga. Srbija ima domaću ligu.Takva, kakva je, koju Kari malo-malo pominje, ne znam šta mu je problem. Zavide nam u regionu što mi imamo ligu. Brzo možemo da napravimo dobru ligu. U KLS-u imamo 16 klubova, pa drugu fazu Superlige. Vrlo brzo možemo da svedemo na 10,12 klubova. Ona mora da bude profesionalna, da bude finansijsi fer-plej, da bude stručna. Neću da polemišem na tu temu, znam da je to atraktivno. Napišite, nacrtajte. Imate problem da napišete, pomoći ćemo", zaključio je Čović.