Vesti iz košarke

Srce i duša Srbije, ili ga najviše voliš ili ga najviše mrziš: FIBA očarana Aleksom Avramovićem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.08.2024 18:15
Aleksa Avramović, srpski košarkaš, MN Press
Aleksa Avramović, srpski košarkaš,

Olimpijske igre u Parizu su bile i prošle, košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je treće mesto na muškom turniru, a Međunarodna košarkaška federacija je nekoliko dana posle meča za bronzu, s Nemačkom, našeg Aleksu Avramovića uvrstila među sedam igrača koji su najviše skrenuli pažnju u "gradu svetlosti".

Prethodno je fantastični Čačanin izabran za najboljeg defanzivca OI 2024, a sada je "upao" u grupu s šestoricom kolega: Geršonom Jabuselom, Ajzejom Kordinijeom (Francuska), Bulom Kuolom (Južni Sudan), Džekom Mekvejem (Australija), Vasilisom Toliopoulosom (Grčka) i Jukijem Kavamurom (Japan). 

"Postoji jedan lak način da se opiše sve što Avramović radi. Ako je u tvom timu, ti ga najviše voliš. Ako je u drugom timu, najviše ga mrziš. Avramović je srce i duša Srbije. Izuzetan takmičar, Avramović je imao nešto posebno u sebi za Olimpijske igre, jer je igrao u šestoj brzini čak i tokom pripremnog perioda", stoji u teksu na sajtu FIBA.

Postoji i dodatno obrazloženjee za priznanje odato doskorašenjm prvotimcu Partizana. 

"Kad je počela prava stvar, Aleksa - isti igrač koji je šutirao samo 29,5 odsto za tri prošle sezone - nije mogao da promaši, izašao je na "crtu" Stefu Kariju u žestokoj šuterskoj borbi u prvoj četvrtini protiv Sjedinjenih Američkih Država, i na brzinu postigao 15 poena", dodaje se na istom mestu.

Autorima analize nije promakla ni Aleksina odlična partija u direktnom sudaru za medalju. 

"Imao je i 13 poena uz pet skokova, četiri asistencije i četiri ukradene lopte kako bi Srbiju doveo do bronze u utakmici za treće mesto protiv Nemačke, čime je dokazao da je bio njihov treći najvažniji igrač, posle Nikole Jokića i Bogdana Bogdanovića", zaključuje se u tekstu na sajtu FIBA.