Vesti iz košarke

Čačani dočekali Avramovića, košarkaš emotivno poručio: Ostvario sam svoje snove

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.08.2024 21:40
Aleksa Avramović,reprezntativac Srbije TANJUG/Jovan Nikolić
Aleksa Avramović,reprezntativac Srbije

Nekoliko hiljada Čačana dočekalo je na glavnom gradskom trgu osvajače bronzane olimpijske medalje sa košarkaškom reprezentacijom, Aleksu Avramovića i Marka Marinovića.

Košarkaši Srbije imali su doček i u Beogradu, ali su Čačani želeli da svom sugrađaninu i oni nešto prirede. 

"Nadam se da i Marko i ja opravdavamo svo poverenje i podršku koje nam dajete. Trudimo se da, pre svega, deci i omladini damo lep primer. Kad sam bio mali imao sam ovaj cilj. Ovo je moj ostvareni san. Mnogo vam hvala što ste došli, zahvalio bih se mojoj supruzi, porodici, rodbini, mojim drugarima. Svi oni su uz mene od samog početka”, rekao je Aleksa Avramović.

TANJUG/Jovan Nikolić

Upitan je da izdvoji jedan deo sa Olimpijskih igara.

"Najlepši trenutak je dodela medalja gde smo imali višak vremena slobodno... Bili smo jako lepo raspoloženi i mislim da je to najsrećnija dodela bronze ikada. Retko se vidi da jedan čovek i sportista iz Čačka igra na Igrama a kamoli da osvoji medalju. Počastvovan sam. Ta debela medalja je ponos koji sam osetio i ponos i ljubav i sreću u srcu", poručio je Avramović.

TANJUG/Jovan Nikolić

Marko Marinović, jedan od članova stručnog štaba selektora Pešića, istako je da ovaj uspeh na Olimpijadi pokazuje da Čačak i dalje jeste grad košarke.

"Čačani imaju na šta da bude ponosni, pokazali smo da je naš grad i dalje grad košarke. Naš Aleksa je pravi primer ove naše čačanske košarke”, rekao je Marinović.