Vesti iz košarke

Aleks Mumbru menja Gordona Herberta: Nemački košarkaši imaju novog selektora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.08.2024 10:22
Aleks Mumbru, nosi selektor košarkaške reprezentacije Nemačke Guliver
Aleks Mumbru, nosi selektor košarkaške reprezentacije Nemačke

Košarkaški savez Nemačke nije oklevao s izborom novog selektora svog muškog A tima, već je umesto sjajnog Gordona Herberta doveo Aleksa Mumbrua. Sa zadatkom da nastavi tamo gde je stao novi trener Bajerna.

Lako za poželeti, a videćemo koliko teško i izvodljivo za uraditi jer je Herbert prošle godine odveo "pancere" do titule prvaka sveta, pobedom u finalnom melu sa Srbijom, dok je od naših "orlova" izgubio meč za treće mesto na nedavnim Olimpijskim igrama u Parizu. 

 

 

U opticaju je bilo nekoliko kandidata, uglavnom iz inostranstva, a izbor je pao na doskorašnjeg trenera Valensije. Nju je napustio pre par meseci, a prethodno je u svojoj kratko karijeri pored parketa vodio samo još Bilbao. 

Ugovor bi trebalo da bude potpisan na više godina, a Mumruov selektorski debi zakazan je za 22. novembar, kada će Nemci biti gosti selekcije Švedske, u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine. 

Već sada se zna da na tom meču neće moći da računa na NBA zvezde, poput Denisa Šredera, braće Vagner (Morica i Franca), te Danijela Tajsa. S druge strane, trebalo bi da na raspolaganju ima brojne evroligaške igrače iz svoje ekipe.