Vesti iz košarke

Ne želim da dolivam ulje na vatru: Sudija iz BiH oglasio se zbog meča Srbije i Amerike

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.08.2024 20:27
Sudija iz BiH Ademir Zurapović MN Press
Sudija iz BiH Ademir Zurapović

Sudija iz BiH Ademir Zurapović, koji je delio pravdu na utakmici polufinala Olimpijskih igara između Srbije i Amerike, prvi put se oglasio nakon što je dobio kritike u medijima zbog lošeg suđenja na tom meču.

Pored Zurapovića, pravdu u polufinalu delili su i Hulio Anaja iz Paname i letonski sudija Martins Kozovskis. Ta trojka, pa može se reći, pošteno se ogrešila od "orlove". Neke odluke u finišu utakmice bile su više nego diskutabilne, pa je javnost u Srbiji već danima ogorčena na njih.

Tim povodom u razgovoru za "Raport.ba", Zurapović je rekao da ne želi puno da priča o toj temi kako ne bi dodatno dolivao ulje na vatru, pravdajući se da mu je biografija sa OI dovoljna potvrda njegovog kvaliteta.

"Neću odgovarati na takve stvari, svako neka odgovara za svoje postupke. Jednostavno, neću da pričam o tome, da dolivam ulje na vatru", rekao je Zurapović za "Raport.ba" i dodao:

"Ako odsudiš prvu fazu na Igrama u Parizu, potom četvrtfinale pa polufinale, pa pogledaš šta sam sve sudio na prethodnim Igrama u Tokiju, mislim da to sve govori. Sada me očekuje kraća pauza, pa onda nova sezona u kojoj ću ponovo suditi na međunarodnoj sceni, u FIBA Liga šampiona".

Podsetimo, nakon poraza od Amerike, Srbija je u meču za bronzu pobedila Nemačku, osvetivši joj se za poraz u finalu Mundobasketa.