Vesti iz košarke

Rasprodato svih 35 hiljada karata: Crno-bele čeka pravo ludilo u Atini krajem septembra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2024 22:25
Drevni stadion u Atini Guliver/Zoonar.com BorisxBreytman
Drevni stadion u Atini

Košarkaški klub Partizan uveliko se sprema za učešće na tradicionalnom turniru "Pavlos Janakopulos" u Atini, gde će dve nedelje pred zvaničan početak Evrolige (3. oktobar), imati priliku da testira novi roster i pojačanja koja su dogovorena ovog leta, a prema navodima grčkih medija, turnir koji je na programu 21. septembra u organizaciji Panatinaikosa, u potpunosti je rasprodat!

Čitav događaj odigraće se na otvorenom (nešto poput Tašmajdana), a pored srpskog i grčkog kluba, na drevnom "Panatenaik" stadionu, gde su se održale prve moderne Olimpijske igre 1896. godine, gledaćemo i Makabi iz Tel Aviva i Anadolu Efes. 

Svakako jaka evropska imena, pa i ne čudi ovoliko interesovanje navijača, koji su što pre pohrlili da dođu do karata, a prema navodima tamošnjim medijama, za manje od dva dana, koliko su ulaznice bile u slobodnoj prodaji, kupljeno je svih 35 hiljada karata!
 

 

 

Na turniru od 21. do 23. septembra, igraće se po dve utakmice. Prvo se od 19.00 časova sastaju Makabi i Efes, dok je centralni deo događaja zakazan za 22.00 po lokalnom vremenu kada će koplja ukrstiti Panatinaikos i Partizan.

Biće to odlična provera za novi sastav Željka Obradovića, koji bi trebao da se ozvaniči krajem avgusta, pošto je početak Evrolige zakazan svega 10ak dana kasnije, 3. oktobra. 

Parizan će u prvom kolu gostovati Baskoniji.