Vesti iz košarke

Real gubi važnog igrača: Jabusele se vraća u NBA?

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

12.08.2024 12:34
Jabusele na pragu NBA lige Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Jabusele na pragu NBA lige

Košarkaš Real Madrida, Geršon Jabusele, mogao bi da se po drugi put otisne "preko bare" i pojača neki NBA tim.

Francuski reprezentativac je briljirao na Olimpijskim igrama i jedan je od najzaslužnijih košarkaša za osvojeno srebro "trikolora", koji su u finalu poraženi od Sjedinjenih Američkih Država.

Upravo je to možda bila i "proba" za Jabuselea, koji deluje da je spreman za NBA ligu, a to misli i njegov saigrač, Evan Furnije.

"Ne znam šta kog đavola rade tamo u Madridu, ali on mora da ima loptu u rukama", rekao je njegov saigrač iz reprezentacije, Evan Furnije.

Jabusele je već bio u NBA ligi, draftovan je 2017. od strane Boston Seltiksa u kojima je proveo dve sezone. Ukupno je odigrao 74 utakmice, uz prosek od 2,3 poena po meču.

Nakon toga proveo je jednu godinu u Kini, a potom i u Asvelu, a od 2021. brani boje Real Madrida sa kojim je 2023. godine osvojio Evroligu.

Usledila je još jedna dobra sezona, potom i pomenute dobre partije na OI, a i sam Jabusele ne krije da želi drugu šansu u NBA.

"Čekam drugu šansu već neko vreme... Spreman sam", naveo je Jabusele na Tviteru.

 

 

Možda bi mogao da se vrati baš u Boston, što je je Francuz i rekao američkom novinaru Geriju Vošburnu.

"Geršon Jabusele me je prepoznao i rekao mi, uz osmeh: 'Moraš da im kažeš da me vrate'".

Videćemo da li će Jabusele pojačati neku NBA franšizu, a ukoliko do toga ne dođe, nema sumnje da će Francuz biti glavna uzdanica Reala i naredne sezone.