Vesti iz košarke

To je bilo to: Nikolas Batum završio reprezentativnu karijeru nakon osvajanja srebra na Olimpijskim igrama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.08.2024 09:10
Nikolas Batum u dresu Francuske Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Nikolas Batum u dresu Francuske

Nadali su se košarkaši Francuske da bi pred svojim navijačima u dvorani "Bersi" mogli da naprave iznenađenje i u finalu Olimpijskih igara u Parizu savladaju Sjedinjene Američke Države, a posebnu želju je imao legendarni Nikolas Batum. On je i pre ovih Igara znao da će se ovog leta završiti reprezentativnu karijeru, pa je želeo da to učini sa zlatom oko vrata.

Međutim, on i njegovi saigrači to nisu uspeli, čini se da nisu bili ni blizu, pa je prvotimac Los Anđeles Klipersa morao da se zadovolji srebrnim odličjem.

 

 

"Ovo je bila moja poslednja utakmica u dresu nacionalnog tima Francuske. Nosio sam ga 15 godina, igrao na četiri Svetska prvenstva, isto toliko Evrobasketa i Olimpijskih igara. Uradio sam što je trebalo. Osvojio sam sedam medalja i srećan sam", napisao je Batum na društvenim mrežama.

Legendarni Francuz koji već ima 35 godina je tokom karijere nastupao za više NBA klubova među kojima su Portland, Šarlot i Filadelfija.

Sa reprezentacijom Francuske je u mlađim kategorijama bio šampion Evrope za igrače do 18 godina, a Svetsko prvestvo je osvajao u konkurenciji do 19 godina i dva puta u seniorskoj konkurenciji. Pored toga, ima po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju sa Evropskog prvenstva i dva puta je u dresu nacionalnog tima bio drugi na Olimpijskim igrama.