Vesti iz košarke

"Orlići" poklekli u finalu: Nemci su stvarno sila u košarci, juniori Srbije će morati da se zadovolje srebrom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2024 22:00
"Orlići" poraženi u finalu od Nemačke KSS
"Orlići" poraženi u finalu od Nemačke

Košarkaška reprezentacija Srbije do 18 godina poražena je u finalu juniorskog evropskog prvenstva od Nemačke - 93:83 (33:19, 18:26, 16:13, 26:25).

Loš početak meča skupo je koštao izabranike Vuleta Avdalovića, koji su se u jednom momentu vratili, ali nisu imali snage za novi podvig i veliki preokret.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Savo Drezgić sa 30 poena, Andrej Kostić je dodao 23, a Ognjen Srzentić je dodao 13. 

Na drugoj strani istakao se Kristijan Anderson sa 31 poenom, dok je Ivan Karčenkov ostvatrio "dabl-dabl" od 18 poena i 10 skokova.

 

 

"Orlići" su katastrofalno započeli utakmicu i već posle pet minuta gubili su 22:6 i delovalo je da će Nemci pitanje juniorskog šampiona Evrope rešiti posle svega jedne četvrtine.

Slično je bilo i u drugom kvartalu kada je Nemačka povela sa čak 20 razlike, ali je onda Srbija pokazala pravo lice, "zapalili" su se Savo Drezgić i Andrej Kostić i za svega pet minuta vratili su "orliće" na respektabilnih -6 na poluvremenu.

Srbija je nastavila svoju seriju i na početku treće deonice i prišla je na poen zaostatka, ali je se onda konačno Nemačka probudila i ponovo se odlepila na +9.

"Orlićima" je bilo potrebno novo čudo, ali su Nemci mnogo stabilnija ekipa od Izraela, nisu dozvolili novi pad u igri i Srbija će morati da se zadovolji srebrom.