Vesti iz košarke

A mislili smo da ne može čudnije od Beverlija u Hapoelu: Kevin Pengos pojačao Napoli

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2024 20:00
Nekadašnji košarkaš Barselone se seli na jug Italije Guliver/Fabrizio Carabelli
Nekadašnji košarkaš Barselone se seli na jug Italije

Kao i svake godine, videli smo ovog leta neke veoma čudne transfere. Većina ih se desila u Izraelu, pošto je Hapoel rešio da preko Evrokupa konačno ozbiljno napadne takmičenje u Evroligi, te je u svoje ime doveo imena koja su definitivno iznad drugorazrednom takmičenja Starog kontinenta, poput Džonatana Motlija i Patrika Beverlija. 

Ipak, uvek možemo ostati više iznenađeni, što nam je danas pokazao jug Italije. Napoli je uvek bio i ostao fudbalski grad ovenčan oreolom slave Dijega Armanda Maradone. Međutim, malo ko je čuo za istoimeni košarkaški klub koji je danas doveo ogromno pojačanje. 

Naime, Napoli je na svom "X" profilu obelodanio da je Kevin Pengos zvanično postao novi igrač njihovog kluba. U pitanju je tim koji će naredne sezone igrati samo prvenstvo Apenina, što znači da Kanađanina nećemo gledati na velikoj pozornici naredne sezone. 

Sam košarkaš je prilično radostan, kako sam navodi, zbog novog izazova u karijeri. 

 

 

"Veoma sam uzbuđen povodom priključenja Napoli Basketu za narednu sezonu. Zahvalan sam na prilici da se igra košarku na visokom nivou i da se takmičim svakodnevno. Radujem se radu sa novim saigračima, kao i stručnim štabom, i nadam se da ćemo ispuniti sve zacrtane ciljeve", rekao je Pengos po ozvaničenju transfera. 

Istina je da karijera 31-godišnjeg kombo beka ide silaznom putanjom. Posle nezgodne dve sezone između Olimpije Milana i Valensije, klubovi u kojima nije dobijao mnogo prilike, sigurno je da mu fali lopta u rukama. Naravno, realnije je bilo pojačati neki klub iz Evrokupa, ili čak tim iz donjeg doma Evrolige, u odnosu na ekipu koja nema nikakav renome na parketu. 

U svojoj karijeri je Pengos pored španskog i italijanskog kluba, nastupao i za Gran Kanariju, Žalgiris, Barselonu, Klivlend Kavalirse i Zenit, u kojem je odigrao najbolju sezonu u karijeri, beležeći u proseku 13,5 poena i 6,7 asistencija.