Vesti iz košarke

Novi dom, brate! Dvejn Vašington potvrdio dolazak u Partizan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2024 12:21
Američki košarkaš Dvejn Vašington novi član Partizana Guliver/AP Photo/Frank Franklin II
Američki košarkaš Dvejn Vašington novi član Partizana

Dvejn Vašington, izgleda, novi je član Partizana. Američki košarkaš javio se tokom noći na društvenim medijima i okačio fotografiju u crno-belom dresu uz poruku "Novi dom, brate", potvrdivši pisanja medija.

Momak koji je čitavu karijeru proveo u NBA ligi, gde je prethodne sezone nastupao u Njujork Niksima, postaće 13. pojačanje Partizana ove sezone, dok je podsetimo, do sada ozvaničeno samo tri.

U pitanju je košarkaš od 24 godine, visok je 188 centimetara i igra na poziciji beka i plejmejkera. Osim Niksa, nastupao je i za Indijanu i Finiks. Tokom karijere beležio nešto više od devet poena po meču, uz nešto skromnije procente šuta (39 odsto), a iza sebe ima 79 nastupa u NBA ligi.
 

Zanimljivo, Vašington je rođen u nemačkom Frankfurtu, pošto je njegov otac Dvejn Vašington u to vreme nastupao u Bundesligi. U njegovoj porodici tu je još jedan slavniji košarkaš, pošto mu je Derek Fišer, petostruki NBA šampion, ujak.

Podsetimo, Partizan je ovog leta ozvaničio sradnju sa Vanjom Marinkovićem, Frenkom Ntilikinom i Ifeom Lundbergom. Međutim, navodno su već dogovoreni dolasci Karilika Džounsa, Arijana Lakića, Sterlinga Brauna, Isaka Bonge, Marija Nakića, Ajzeje Majka, Brendona Dejvisa, Tajrika Džonsa i Alekseja Pokuševskog.
 

KK Partizan, letošnja pojačanja i odlasci.

Došli:

Vanja Marinković (Baskonija)
Frenk Nilikina (Šarlot)
Gabrijel Ife Lundberg (Virtus)

Otišli:

Kevin Panter (Barselona)
Zek Ledej (Milano)
Alen Smailagić (Žalgiris)
Danilo Anđušić (Dubai)
Pi-Džej Doužer (Minesota)
Frenk Kaminski
Mateuš Ponjitka (Bahšekšehir)