Vesti iz košarke

Gurović puca od optimizma: Srbija može da pobedi Ameriku, Embid ne može da čuva Jokića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2024 13:20
Bivši košarkaš Milan Gurović veruje u pobedu Srbije nad Amerikom u Lilu MN Press
Bivši košarkaš Milan Gurović veruje u pobedu Srbije nad Amerikom u Lilu

Bivši košarkaš Milan Gurović smatra da selekcija Srbije ima dovoljno kvaliteta da iznenadi Ameriku na Olimpijskim igrama. Takmičenje u Lilu "orlovi" će otvoriti u nedelju (17.15, RTS) protiv "drim tima", gde nastupaju brojne NBA zvezde, a duel sa Amerikancima biće ujedno i okršaj MVP igrača Nikole Jokića i Džoela Embida.

Veliki rivali iz NBA lige prvi put će zvanično odmeriti snage u reprezentativnim dresovima, a prema mišljenju Milana Gurovića, koji je odigrao veliku ulogu u osvajanju svetskog zlata u Indijanpolisu, Džoel Embid ne može da čuva Nikolu Jokića pod obručima.

"Ne vidim kako on (Embid) može da zaustavi Jokića, još u onako slaboj formi... Nikola je prosto fenomenalan igrač, to sam govorio toliko puta - on je plejmejker zarobljen u telu centra", rekao je Gurović za "Mozzart sport" i dodao:

MN Press

 

 

"Vidite, ubeđen sam da i te kako možemo do velikog rezultata, momci samo treba da veruju. Ne treba da se uplaše. Čim su tu, čim nose dres Srbije znači da se ne plaše. Sve su to dobri igrači, znam ja koliko su Amerikanci dobri i da će sad fanovi NBA u Srbiji da kažu kako pričam gluposti, ali nisam saglasan sa njima. Možemo i te kako da ih pobedimo".

Srbija će pored Amerike, biti u grupi "C" zajedno i sa Južnim Sudanom i Portorikom.