Vesti iz košarke

Real Madrid ima strašan centarski tandem: Serž Ibaka će praviti društvo Ediju Tavaresu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2024 16:07
Serž Ibaka u dresu bajerna na meču protiv Partizana u Beogradskoj areni MN Press
Serž Ibaka u dresu bajerna na meču protiv Partizana u Beogradskoj areni

Španski košarkaš Serž Ibaka novi je igrač Reala, saopštio je klub iz Madrida koji je sa dosadašnjim prvotimcem nemačkog Bajerna potpisao jendogodišnji ugovor.

Dovođenjem nekadašnjeg NBA asa koji je sa Torontom 2019. godine osvojio šampionski prsten u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, Madriđani su još više pojačali snagu u reketu, gde već imaju najdominantnijeg igrača na ovoj poziciji - Edi Tavares.

 

 

"Radujem se povratku u Real i radujem se što ću igrati zajedno sa Tavearesom, jer mislim da nas dvojica možemo da postanemo dobar tandem. Znam koliko je Real veliki tim i znam šta se od mene očekuje. Jedva čekam da počne sezona i da iz utakmice u utakmicu sakupljamo što više pobeda", rekao je Ibaka.

Španski košarkaš je prošle sezone nastupao za Bajern iz Minhena u kojem je beležio 12,6 poena, 6,8 skokova i 1,2 blokade po utakmici u Evroligi, a sa klubom iz Bavarske je osvojio prvenstvo i kup Nemačke.

Kroz svoju karijeru, Serž je imao veoma prefinjeno iskustvo igranja za najjače timove sveta. Pored Oklahoma Siti Tandera, Real Madrida i minhenskog Bajerna, nosio je dresove Los Anđeles Klipersa, Milvoki Baksa i Toronto Reptorsa. Na Starom kontinentu se još oprobao u Hospitaletu i Manresi.