Vesti iz košarke

Najčudniji meč sezone: Ulm igra protiv Portlanda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 19:35
Prethodno se sa NBA timom jedino sastajala Alba, ali nikada na podneblju SAD Guliver
Prethodno se sa NBA timom jedino sastajala Alba, ali nikada na podneblju SAD

Košarkaši Ulma pred sobom imaju velelepnu priliku da odigraju susret sa NBA timom. Naime, nemačka ekipa je uspešno zakazala prijateljski susret sa Portland Trejl Blejzersima, a duel će se održati u Sjedinjenim Američkim Državama 14. oktobra. 

"Koliko ja znam, ovo će biti prvi put da nemački tim igra duel protiv NBA sastava na njihovom terenu", rekao je predsednik Ulma Torsten Lajbenat.

Predsednik kluba je i te kako u pravu. Poslednji tamošnji klub koji se oprobao protiv tima iz najjače lige sveta je Alba iz Berlina. Nemci su se tada sastali sa Dalasom 2012. odnosno San Antonijom, 2014. godine. Ipak, oba duela su odigrati u domovini, tako da će ovo biti totalna novina za košarku u zemlji svetskog šampiona. 

 

 

Zakazani prijateljski okršaj će napraviti omanja pomeranja u rasporedu drugostepenog evropskog takmičenja, s obzirom da su košarkaši Albe imali pred sobom duel sa Bešiktašom u Evrokupu istog dana. Ipak, uzevši u obzir da je u pitanju jedinstvena prilika, liga je izašla u susret Ulmu i organizovala pomeranje. 

Ulm je ovdašnjoj javnosti postao poznat po prelasku dva svoja košarkaša u večite rivale iz Beograda. Prošle sezone je za leto u Crvenu zvezdu stigao brazilski plejmejker Jago Dos Santos, dok je u toku takmičarske godine u Evroligi, Partizan pojačao i drugi Brazilac, ovaj put na pozicji centra, Bruno Kaboklo.