Vesti iz košarke

Saša Vezenkov zvanično sleteo u Atinu: Šta to znači za Filipa Petruševa?

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

25.07.2024 12:12
Saša Vezenkov se i zvanično vratio u Olimpijakos MN Press
Saša Vezenkov se i zvanično vratio u Olimpijakos

Bugarski košarkaš Saša Vezenkov je i zvanično postao novi-stari igrač Olimpijakosa. Nekadašnji MVP Evrolige je otpušten iz Toronto Reptorsa i svega 48 sati kasnije je predstavljen u crveno-belom dresu.

Prema navodima medija, Vezenkov je potpisao petogodišnji ugovor sa Olimpijakosom. Trebalo bi da u tom periodu zaradi 18,5 miliona evra, ali bi ta suma mogla da ide i preko 20 miliona evra uz razne bonuse.

Ekipa Jorgosa Barcokasa je tako dodatno pojačala rotaciju na visokim pozicijama. Na mestu krilnog centra Olimpijakos sada ima na raspolaganju Sašu Vezenkova i Aleka Pitersa, dok na centarskoj poziciji imaju Nikolu Milutinova, Mustafu Fala i Mozesa Rajta. Tu je naravno i Filip Petrušev koji može da pokrije obe pozicije.

 

 

Ipak, srpski reprezentativac možda neće još dugo biti u Atini. Pre nekoliko dana se njegov agent Miško Ražnatović oglasio na društvenim mrežama povodom glasina vezanim za Crvenu zvezdu i Petruševa.

Ražnatović je naveo kako nije bilo govora o prelasku Petruševa na Mali Kalemegdan niti će biti dok Olimpijakos eventualno ne dovede pojačanje. Kako je pojačanje stiglo i to u vidu nekadašnjeg osvajača MVP nagrade Evrolige, jasno je da bi sada mogli da započnu pregovori Crvene zvezde i Olimpijakosa oko transfera Filipa Petruševa.

Nekadašnji igrač Mege se za to vreme nalazi na Olimpijskim igrama sa reprezentacijom Srbije koju u nedelju čeka prva utakmica na turniru i to protiv Sjedinjenih Američkih Država.