Vesti iz košarke

Italijani tvrde: Ništa od povratka u Zvezdu, Petrušev ostaje u Olimpijakosu?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2024 16:50
Filip Petrušev ostaje na Malom Kalemegdanu Guliver
Filip Petrušev ostaje na Malom Kalemegdanu

Filip Petrušev ne dolazi u Crvenu zvezdu. Iako je bilo priče da će se srpski reprezentativac vratiti na Mali Kalemegdan ovog leta i ojačati poziciju na krilnom centru, italijanski mediji preneli su danas vest da od tog transfera neće biti ništa, pošto je Olimpijakos odlučio da ga zadrži do daljnjeg.

Prošle sezone Filip Petrušev potpisao je trogodišnji ugovor sa grčkim velikanom, ali zbog jake konkurencije na njegovoj poziciji, nije dobio naročito veliku šansu. Zbog činjenice da je pao totalno u drugi plan, a, očigledno, ima nameru da se dokazuje u Evroligi, počele su da kruže priće da je Petrušev na izlaznim vratima Olimpijakosa, a kao potencijalni novi klub pominjala se Crvena zvezda.

Krilni centar čak je i viđen proteklog meseca kako razgovara sa čelnicima Zvezde, koji su njegovim angažovanjem hteli da popune i poslednju rupu u rosteru. Sem Majka Dauma i Dejana Davidovca, crveno-beli nemaju nikog na "četvorci", dok bi dovođenjem Petruševa, inače proverenog rešenja na toj poziciji, rešili jedno od gorućih problema ekipe Janisa Sferopulosa.
 

 

 

Međutim, iako je sve išlo u pozitivnom smeru, došlo je do preokreta u pregovorima. Prema tvrdanjama pouzdanog insajdera Matea Andreanija, Olimpijakos, koji je navodno imao inicijalnu želju da proda Petruševa, odlučio je da zadrži srpskog reprezentativca, a kako je ugovorom vezan na još dve sezone, sva je verovatnoća da će Petrušev ostati u Pireju.

Ostali evropski mediji pišu da su čelnici Olimpijakosa zadovoljni partijama Petruševa u dresu reprezentacije i da imaju nameru da ga zadrže do daljnjeg, pa će posle Igara u Parizu, da diskutuju o njegovom potencijalnom transferu, ukoliko, naravno, i dalje bude bilo zainteresenata.

Filip Petrušev beležio je devet poena, četiri skoka i dve asistencije u grčkom šampionatu protekle sezone, a najbolje partije u dresu Olimpijakosa imao je tokom plej-ofa Evrolige protiv Barse, kada je beležio 10 poena, pet skokova uz 12.6 indeksnih poena.