Vesti iz košarke

Serhio Ljulj i Real još jednu sezonu na istom zadatku: Legenda ostala u Madridu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2024 10:22
Serhio Ljulj, košarkaš Reala, izabrao produžetak saradnje sa Madriđanima Guliver/AP Photo/Lefteris Pitarakis
Serhio Ljulj, košarkaš Reala, izabrao produžetak saradnje sa Madriđanima

Serhio Ljulj odavno je "pustio korenje" u Realu, ali ostatku tima, stručnom štabu, upravi i navijačima madridskog kluba sigurno je laknulo zbog toga što je legendarni košarkaš izabrao da još jednu sezonu igra u omiljenom dresu.

A ne ode u drugu sredinu ili, mnogo realnije, da se penzioniše u 36. godini života. jer cela Evropa i svet od leta do leta iščekuju njegovo zadnje zbogom igranju pod obručima. Posle mnogobrojnih uspeha svih vrsta s "kraljevićima".

 

 

Pomenutom odlukom omogućio je sebi prestizanje Rafe Ruljana u broju sezona provedenih u svlačionici Madriđana, jer će mu broj 19 doneti izbijanje na vrh "parade". S već prešišanih 1.100 utakmica za aktuelnog vicešampiona Evrolige

Ljulj je od 2005. do 2007. godine igrao za Manresu, odakle je stigao u špansku prestonicu, a ostalo je istorija. Mogao je više puta da se otisne u Sjedinjene Američke Države i oproba u NBA, međutim izabrao je odanost jednom klubu.

To mu se vratilo s mnoštvom domaćih trofeja i tri evropske klupske krune, kao i raznim MVP priznanjima. Za neumornog košarkaša, koji dugo traje i u reprezentaciji Španije.