Vesti iz košarke

Srbija pobedila Island i ostala u "A" diviziji: "Orlići" brzo preboleli poraz od Čeha na EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2024 19:39
U20 košarkaška reprezentacija Srbije MN Press
U20 košarkaška reprezentacija Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije uzrasta do 20 godina, neće morati da se seli u "B" diviziju ovog leta, pošto je u razigravanju za plasman od devetog do 16. mesta na Evropskom prvenstvu, uspela da pobedi Island i izbegne dalju dramu u poljskog Gdinji - 101:79 (22:26, 29:20, 26:17, 24:16).

Posle nenadanog poraza od Češke, koja je grupnu fazu Evrobasketa za igrače do 20 godina, prošla bez ijedne pobede, Srbija je danas bila pred imperativom pobede kako bi zadržala plasman u elitnom rangu "A" divizije, a srećom po izabranike Nenada Čanka, nije ponovo razočarala...

Osim prve četvrtine u kojoj smo primili 26 poena i gde su se ponavaljale neke greške ispod obruča kao i protiv Čeha, Srbija je uglavnom vodila glavnu priču na terenu. Dvocifrenu prednost, koja je u jednom trenutku otišla i na "+26", mladi "orlovi" stekli su sredinom treće četvrtine, da bi meč definitivno prelomili na ulasku u poslednju deonicu, kada je na semaforu pisalo 77:63 u korist naših momaka.

 

 

Najraspoloženiji u timu Srbije bio je Asim Đulović sa 21 poenom. Pavle Nikolić dodao je 15, dok su dvocifreni bili još Aleksa Ristić (13), Ognjen Stanković (12) i Ilija Matijašević sa 11 poena.

Kompetnu statistiku sa utakmice protiv Islanda možete pogledati OVDE.

Srbija će u razigravanju za deveto mesto na Evropskom prvenstvu igrati protiv pobednika meča Severna Makedonija - Italija, a favorit u tom duelu je selekcija sa Apenina.

Srbija je porazom od Češke završila nastup na EP u četvrtfinalu.