Vesti iz košarke

Pešić bi da karijeru okonča u Bajernu: Ako Marko pozove, biću spreman

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2024 16:47
Svetislav Pešić se nada da bi sa trenerskim poslom mogao završiti u Bavarskoj MN Press
Svetislav Pešić se nada da bi sa trenerskim poslom mogao završiti u Bavarskoj

Iako su pripreme za Olimpijske igre u Parizu u samom jeku, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić izdvojio je vreme da progovori o budućnosti svoje karijere, naročito kada je u pitanju klupski nivo. Podsećamo, poslednji put kada se naš prekaljeni stručnjak obreo u Evroligi, bilo je u Barseloni pre četiri godine. 

Pošto je postojalo dosta spekulacija da bi Pešić mogao završiti sa trenerskim poslom i otići u više nego zasluženu penziju, rešio je srpski strateg da demistifikuje ove tvrdnje za renomirani nemački list Bild, govoreći pritom o svom eventualnom povratku u Bajern iz Minhena. 

"Ne vidim kraj svoje trenerske karijere još. Zasada sam uvek planirao u olimpijskom ciklusu od četiri godine. Videćemo. Ako Marko pozove, biću spreman. Još je neodlučan", rekao je Pešić povodom mogućeg potpisa za Bavarce, tim u kome je ostavio možda i najznačajniji trag u istoriji kluba za vreme svog četvorogodišnjeg boravka,

Postoje uslovi. Kao što je poznato široj javnosti, što je i sam selektor pomenuo u izjavi, njegov sin Marko je generalni direktor kluba, ali već postoji jedna kandidat čije ime se veoma priželjkuje u Nemačkoj. Govorimo o Gordonu Herbertu, čoveku koji je sa tamošnjim nacionalnim timom napravio čudo i osvojio zlato na Mundobasketu u Manili. 

MN Press

Svetislav Pešić je vodio Bajern između 2012. i 2016. godine

Vrlo je moguće da naš selektor postane nemački kao prirodna zamena za Herberta, ukoliko ovaj zauzme poziciju u Bajernu. Podsećamo da je kanadsko-finski strateg već najavio svoje povlačenje posle Olimpijskih igara.

"To je odlična pozicija. Otvoren sam za sve i uvek spreman. Voleo bih da završim karijeru u Nemačkoj. Moj život je centriran u Minhenu, cela porodica mi živi tamo", poručio je Pešić.

U svakon slučaju, deluje da popularni Kari ne planira da stane ni sa punih 74 godine, a rasplet njegove sudbine sa najverovatnije može očekivati po okončanju takmičenja u Parizu.