Vesti iz košarke

Ataman izazvao Boston Seltikse: Ako ste šampioni sveta, dođite i pobedite nas u OAKA areni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2024 13:34
Ergin Ataman ume da napravi šou Guliver/Stefanos Kyriazis IPA Sport
Ergin Ataman ume da napravi šou

Ergin Ataman je posle dve titule Evrolige sa Efesom, podigao i treći najvredniji evropski trofej u klupskoj košarci sa Panatinaikosom. U jeku pregovora sa predsednikom Dimitrisom Janakopulosom oko produženmja saradnje na punih pet sezona, turski stručnjak je u intervjuu za "TV Rafine" potkačio NBA šampiona Boston Seltikse.

Čak im je direktno bacio rukavicu u lice.

"Pošto su Seltiksi postali NBA đšampioni, tvitovali su "svetski šampion Boston". Evroliga je uz našu fotografiju takođe tvitovala "Prvo pobedi ovaj tim". Oni sebe vide veoma visoko i žele neverovatne sume novca da dođu i odigraju utakmicu u Evropi. Oni nisu prvaci sveta. Ako žele da osvoje titulu prvaka sveta neka dođu i pobede šampiona Evrolige. Ako ste toliko samouvereni, kažem im, dođite i pobedite nas u OAKA areni", istakao je Ataman u svom stilu.

 

 

Ataman je govorio da nema nameru u skorije vreme da razmatra ponude iz NBA, ali da bi vrlo rado radio u timu sa jednim čovekom.

"Ako Janis Adetokumbo ikada postane generalni direktor nekog NBA kluba, otišao bih kod njega. Ali, do tada, ko zna koliko ću godina imati".

Eventualno produženje ugovora sa "zelenima" iz Atine nije prioritet, kaže Ataman.

"Nema žurbe, predsednik zna koliko sam srećan u ovom okruženju i verujem da je opušten. U profesionalnom životu nikad ne znaš šta može da se dogodi, zato gledam samo trenutnu situaciju, a sada sam veoma srećan", tvrdio je Ataman.