Vesti iz košarke

Ovo nije bilo veče Jokića i Srbije: Stiv Ker ne pada u euforiju posle jake pobede Amerikanaca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.07.2024 21:44
Stiv Ker, američki selektor, ceni košarkašku reprezentaciju Srbije Guliver/AP Photo/Steve Marcus
Stiv Ker, američki selektor, ceni košarkašku reprezentaciju Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je oba meča na pripremnom turniru u Abu Dabiju, a iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ispraćena je neočekivano ubedljivim porazom od moćne ekipe Sjedinjenih Američkih Država.

Držali su se izabranici Svetislava Pešića nekih petnaestak minuta duela s "drim timom", ali nisu odoleli bez povređenih Bogdana Bogdanovića i Njikole Milutinova, odnosno s nekim rovitim pojedincima. Iako je "orlove" vodio nebeski skakač, košgeter i asistent Nikola Jokić. 

"Nikola je najbolji košarkaš na planeti. U svemu je tolikoi dobro, večeras nije bilo njegovo veče. Srbija takođe trenira, pronalazi formu za Olimpijske igre. Nije ovo bilo njegovo najbolje veče", racionalno analizira stvari selektor SAD, Stiv Ker, u izjacvi za srpski Telegraf. 

 

 

S druge strane, trener Golden Stejta imao je potrebu da izdvoji neke igrače iz svoje postave, kao posebno zaslužne za trijumf s velikom razlikom u meču sa osvajačem srebrne medalje na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu. 

"Adebajo i Dejvis su zatovrili naš reket. Potrebno je samo da igramo jaku odbranu, da budemo čvrsti i ubuduće. Imamo nekoliko tandema, kao što su Lebron i Stef Kari. Dosad smo pokazali da nam je to najveća snaga, ali i dalje radimo da budemo što bolji. Fokus je na odbrani. Nije bitno ko pogađa, toliko smo talentovani. Danas je to bio Kari, a na idućem meču će to biti neko drugi", objasnio je iskusni stručnjak, koji je na meč došao u majici s likom prerano preminulog klupskog saradnika i našeg trofejnog reprezentativca Dejana Milojevića.