Vesti iz košarke

Srbija ima dobar tim i izvanrednog Jokića: Lebron Džejms respektuje "orlove"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.07.2024 21:20
Lebron Džejms, košarkaš SAD, poštuje Srbiju i kolegu iz NBA Guliver/AP Photo/Altaf Qadri
Lebron Džejms, košarkaš SAD, poštuje Srbiju i kolegu iz NBA

Košarkaška reprezentacija Srbije prošla je pravu rezultatsku golgotu u večerašnjem pripremnom meču sa Sjedinjenim Američkim Državama, na turniru u Abu Dabiju, ali Lebron Džejms s puno uvažavanja govori o aktuelnom vicešampionu sveta.

Jedna od zvezdi NBA košarke i moćan adut superjake selekcije SAD, inače prvog favorita za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu (26. jul - 11. avgust), ima visoko mišljenje o ekipi Svetislava Pešića.

"Dobar su tim, dobro šutiraju, nesebični su, naravno Jokić je neverovatnoa. Gneralno su veaoma talentovani. U našoj su grupi, očekuje dobru utakmicu", kaže košgeter Los Anđeles Lejkersa. 

 

 

Podrazumeva se da najveću opasnost po svoj tim u grupnoj fazi OI vidi u Nikoli Jokiću, višestrukom osvajaču sezonske MVP nagrade, Nikoli Jokiću, s kojim je i večeras vodio ljutu bitku na parketu.

"Uvek je teško kada igrate protiv njega. Izvanredan košarkaš koga veoma poštujem. Zaslužio je sve što mu se dešava i sa Denveromi sa reprezentacijom. Takođe je i sjajna osoba koju zaista poštujem", dodao je Lebron.

Naravno, Amerikanci više gledaju svoja posla i svoju računicu, a kako je postava koju šalju u Francusku najbolji mogući presek njihove lige to ih obavezuje da napadnu prvo mesto. 

"Želimo da napredujemo i to je glavno u ovom momentu. Gledamo timove, analiziramo, treniramo iako nemamo puno vremena. Cilj je samo da napredujemo", uzdržao se ipak od velikih reči o obećanja Džejms u izjavi za srpski Telegraf.