Vesti iz košarke

Nismo bili u mogućnosti da pokažemo sve kvalitete: Svetislav Pešić miran posle ubedljivog poraza od SAD

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.07.2024 20:55
Svetislav pešić, selektor košarkaša Srbije, razu,no prihvatio težak poraz od SAD MN Press
Svetislav pešić, selektor košarkaša Srbije, razu,no prihvatio težak poraz od SAD

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je i drugi pripremni meč na turniru u Abu Dabiju, samo što su joj Sjedinjene Američke Države večeras nanele još ubedljiviji poraz nego sinoć Australija.

Neki bi rekli da je to dovoljno razloga za brigu pred početak Olimpijskih igara u Parizu, sledeće nedelje, pogotovo što su SAD rival "orlova" u grupnoj fazi, ali selektor Svetislav Pešić mirno komentariše viđeno.

"Videli smo snagu i individualni kvalitet američke reprezentacije. Podelio sam utakmicu na dva dela, prvi smo izgubili 14, drugi 12 poena. Dobili smo poslednju četvrtinu, a igrali nerešeno u prvoj. Očigledno se radi o fantastičnoj ekipi, ali mi nismo bili u mogućnosti da pokažemo sve kvalitete, iz poznatih razloga", pojasnio je trofejni Kari.

 

 

Naravno, reč je o povredama, koje prate naš tim aktuelnog vicešampiona sveta. Pre svega izostanke kapitena Bogdana Bogdanovića i Nikole Milutinova protiv "drim tima". 

"Dobrić je posle sedam dana opet u stroju i nama je važno da igra. Petrušev je opet ponovo odigrao dobru utakmicu. Nismo mogli da računamo na Bogdanovića i Milutinova, dok ostali dolaze u formu, poput Micića, a dugo nije igrao. Očekujem da narednih dana napredujemo. Ako ne bude nepredviđenih povreda, možemo dobro pripremljeni da odemo na Olimpijske igre", dodao je Pešić u izjavi za srpski Telegraf. 

Sledi povratak u Beograd, gde će Nikola Jokić i Pešićeva družina nastaviti da treniraju i imati još dve vrhunske provere (protiv Japana i Grčke), pre nego što zapucaju u Pariz, kao jedan od kandidata za visok plasman.