Vesti iz košarke

Crvena zvezda ide na Superkup VTB lige: Učestvuju četiri ruska kluba i Bešiktaš

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.07.2024 19:12
Košarkaši i trener Crvene zvezde biće deo jakog turnira u Rusiji MN Press
Košarkaši i trener Crvene zvezde biće deo jakog turnira u Rusiji

Košarkaški klub Crvena zvezda prohvatio je poziv čelnika VTB lige da pošalje prvi tim na Superkup ovog ruskog takmčenja, pa će crveno-beli tako imati jake provere između 11. i  14. septembra u Moskvi. 

Pored aktuelnog šampiona AdmiralBet ABA lige i Srbije dolazak je potvrdio i turski Bešiktaš, dok ostatak konkurencije čine domaće ekpe CSKA, Uniks, Zenit i Lokomotiva iz Kubanja.

"Tradicija je da nova sezona VTB lige krene utakmicama Superkupa, u kojem učestvuju i neki klubovi iz inostranstva. Ove godine u Moskvu će doputovati aktuelni šampion ABA lige, srpska Crvena zvezda, koja je učesnik Evrolige, kao i jedan od najpopularnijih turskih klubova Bešiktaš", izjavio je predsednik lige Sergej Kušenko povodom učešća tima Janisa Sferopulosa.  

Očigledno zadovoljan pristankom kluba sa Malog Kalemegdana, a razloga za zadovoljstvo ima i grčki stručnjak, obzirom na to da će imati izvanrednu priliku da na najvišem nivou testira ekipu koja puca visoko u svm takmičenjima sledeće sezone. 

Ekipa Zenita brani trofej na ovom takmičenju, a crveno-beli neće biti prvi srpski predstavnik na turniru ovog tipa. Partizan je 2022. godine osvojio četvrto mesto, dok je Mega iste jeseni završila kao šesta, a Zenit takođe uzeo pehar.