Vesti iz košarke

Srbija protiv Amerike na TV Arena sport (18.00): Najvažnija provera "orlova" pred Olimpijske igre u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.07.2024 08:23
Košarkaši Srbije igraju protiv Amerikanaca u Abu Dabiju Guliver/AP Photo/Altaf Qadri
Košarkaši Srbije igraju protiv Amerikanaca u Abu Dabiju

Košarkaška reprezentacija Srbije danas od 18.00 časova (Arena 1 Premium) igra drugu kontrolnu utakmicu u Abu Dabiju u sklopu priprema za predstojeće Olimpijske igre, a rival izabranicima Svetislava Pešića biće selekcija Sjedinjenih Američkih Država. 

Suvišno je pričati da su Amerikanci favoriti za olimpijsko zlato, a svoju snagu i talenat tek bi trebalo da pokažu s obzirom na igrački kadar koji će ih predstavljati u Parizu. 

Posle Australije, biće ovo prva, prava provera za "orlove", koji su nakon pobeda nad Holandijom i Francuskom, doživeli prvi poraz u ovom ciklusu kontrolnih mečeva pred Olimpijske igre (27. jul - 11. avgust) i nema sumnje da će gledaoci kraj malih ekrana Arene sport uživati u jednom pravom spektaklu.

 

 

Ostaje pitanje sa kojim će igračima danas istrčati Svetislav Pešić, obzirom da Bogdan Bogdanović nije igrao juče. Status još nekoliko prvotimaca, koji bi trebali da otvore Igre u Parizu sa Amerikom, je takođe pod znakom pitanja, pa će selektor Srbije danas "dobro promešati karte" pre konačnog spiska koji se treba da se dostavi najkasnije do 23. ili 24. jula. 

Prema rečima američkih košarkaša, Srbija će im biti nezgodan rival na Igrama i dobra provera danas. U prijateljskim utakmicama do sada pobedili su Kanadu (86:72) i Australiju (98:92), inače selekciju punu NBA igrača, koja je juče na pogon veterana Petija Milsa, pošteno namučila "orlove", a duel sa Amerikom trebalo bi dobro da posluži Pešiću kao uvertiru onoga što nas očekuje u Parizu.

Srbija će nakon ovog meča odigrati još dve pripremne utakmice. Najpre sa Japanom u Beogradu 21. jula, a onda i sa Grčkom dan kasnije, kada će navijači u Areni ponovo gledati okršaj MVP igrača - Nikole Jokića i Janisa Adetokumba.

Srbija će na Olimpijskim igrama biti u Grupi "C" zajedno sa Amerikom, Južnim Sudanom i Portorikom, dok će prvi meč na takmičenju u Francuskoj odigrati protiv "drim tima" 28. jula s početkom u 17.15 časova.