Vesti iz košarke

Najveće pojačanje na Starom kontinentu otišlo u Evrokup: Beverli u Hapoel Tel Avivu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2024 22:42
Patrik Beverli se posle čitave decenije vraća u Evropu Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Patrik Beverli se posle čitave decenije vraća u Evropu

Kada postoji želja - mora postojati i delu, a u slučaju čelnika Hapoela iz Tel Aviva, to je svakako slučaj. Ovog leta su pokazali neverovatnu ambiciju radom na dovođenju velikih imena evropske košarke, a sve u nadi da se u nadolazećim godinama nađu u Evroligu. 

Sada se zasigurno može reći da su najveći favorit za osvajanje drugostepenog takmičenja Starog kontinenta, s obzirom da je u redove izraelskog kluba stigao iskusni NBA veteran, Patrik Beverli. Može se slobodno reći da ovog leta nismo videli da dokazanije ime u američkoj košarci dolazi u ovdašnju košarku, a još bizarnije deluje što će nastupati u Evrokupu

Sam Beverli je naglasio da je ponuda bila jedna od onih koje se ne odbijaju. 

"Dali su mi sve što sam tražio. Nisam mogao da odbijem", istakao je prekaljeni američki kombo bek. 

 

Podsećamo, ovog leta je u redove Hapoela pristigao i Džonatan Motli, inače jedan od najdokazanijih evroligaških centara čija fizikalnost je impresionirala mnoge. Ipak, često je ulazio u probleme sa faulovima i pokazivao manjak košaraške inteligencije, tako da će mu kaljenje u "nižem rangu" dobro doći. Takođe, stigli su i košarkaši Markus Foster i Iš Vejnrajt.

Valja naglasiti da novu silu od kluba nećemo imati prilike da gledamo u Beogradu, s obzirom da će od naredne sezone Hapoel Jerusalim i Hapoel Tel Aviv igrati svoje mečeve igraju u bugarskom Samokovu, umesto u hali "Aleksandar Nikolić". 

Što se Beverlija tiče, profesionalnu karijeru počeo je zapravo u Evropi – u Dnjepru, iz koga je došao u Olimpijlkos. Igrao je još za Spartak iz Sankt Peterburga. Već celu deceniju je u NBA, igrao je za Hjuston, LA Kliperse, Minesotu, LA Lejkerse, Čikago, Filadelfiju, prošlu sezonu proveo je u Milvokiju.