Vesti iz košarke

Srbija bez rešenja za Petija Milsa: Bogdanović odmaro, brine povreda Marinkovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2024 19:59
Košarkaši Srbije su poraženi od Australije Guliver/AP Photo/Altaf Qadri
Košarkaši Srbije su poraženi od Australije

Košarkaška reprezentacija Srbije je poražena od Australije 84:73 (20:15, 19:25, 23:19, 22:14) u prvoj prijateljskoj utakmici u Abu Dabiju. Na ovom meču je definitivno presudio šut za tri poena. Naši košarkaši su šutirali tek 3/22 za tri, dok je Australija postigla 10 trojki iz 23 pokušaja.

Najbolji pojedinac na meču bio je Peti Mils sa 27 poena. Kod "orlova" se istakao Filip Petrušev sa 17 poena, Nikola Jokić sa 14 i Nikola Milutinov sa 12. 

Zbog povreda u Abu Dabiju nisu Dejan Davidovac i Nikola Jović. Takođe su ovaj duel propustili Bogdan Bogdanović i Ognjen Dobrić, ali bi obojica trebalo da se nađu u protokolu za meč protiv Sjedinjenih Američkih Država koji je na programu u sredu od 18 časova (TV Arena 1 Premium).

Ipak, ono što brine jeste činjenica da se Vanja Marinković povredio na ovoj utakmici sredinom druge četvrtine i da se nakon toga nije vraćao u igru.

Kada je u pitanju sama utakmica, Australija je nešto bolje ušla u meč, pre svega zahvaljujući šutevima sa distance. Nijedan ni druga reprezentacija nije previše tečno igrala u napadu, ali je to očigledno više prijalo Australijancima koji su nakon 10 minuta igre imali pet poena prednosti.

Srbija je nešto bolje zaigrala u drugoj deonici i u nekoliko navrata uspela da stigne do izjednačenja. "Kenguri" su serijom ponovo otišli na dva poseda prednosti, ali je naša reprezentacija uzvratila lakim poenima u završnici poluvremena. Srbija je tako imala poen prednosti na odlasku na pauzu.

Ekipa Brajana Gordžijana je brzo serijom poena uspela ponovo da stigne do prednost na startu treće četvrtfine, a Srbija je nastavila da ih prati u zaostatku. Na ulasku u završnih 10 minuta "orlovi" su gubili 60:59.

Energija Alekse Avramovića, kako u napadu tako i u odbrani, je držala reprezentaciju Srbije u minimalnom vođstvu od starta poslednje četvrtine. Međutim, Australija je na četiri minuta pre kraja stigla do prve dvocifrene prednost (+11) nakon nesportskog faula Ognjena Jaramaza. Mils je pogodio oba bacanja, a Nik Kej je bio precizan za tri poena. Australija je do kraja bez većih problema održavala stečenu prednost i na kraju stigla do trijumfa. 

Srbiju u sredu očekuje meč sa Sjedinjenim Američkim Državama, a nakon toga će se "orlovi" vratiti u Beograd. U srpskoj prestonici će igrati 21. jula sa Japanom, dok se još uvek čeka zvanična potvrda da će i 22. jula odmeriti snage sa Grčkom pred odlazak na Olimpijske igre u Parizu.