Vesti iz košarke

Košarkaši Srbije i Grčke igraće prijateljski meč u Beogradu 22. jula

komentari (0)

Izvor: Tanjug

16.07.2024 16:19
Beograd će videti novi duel Nikole Jokića i Janisa Adetokumba MN Press
Beograd će videti novi duel Nikole Jokića i Janisa Adetokumba

Košarkaši Srbije i Grčke igraće prijateljski meč u Beogradu 22. jula koji će i jednima i drugima biti generalna proba pred start Olimpijskih igara, objavio je renomirani portal Jurohups (Eurohoops).

Grčki portal je saopštio da su savezi dve države dogovorili sve detalje oko odigravanja meča koji će obema ekipama biti poslednja provera pred start Olimpijskih igara. Čekaju se samo još oficijalne potvrde iz KSS.

Srbija će dan ranije, takođe u Areni, igrati protiv Japana, a generalnu probu će imati protiv Grčke koja je pre dve nedelje obezbedila plasman na Olimpijske igre. Beograd će ponovo, kao krajm avgusta 2022. imati priliku da vidi duel dvojice MVP NBA igrača Nikole Jokića i Janisa Adetokumba. Spektakl je zagarantovan.

 

 

Grčka i Srbija na Olimpijskim igrama najranije mogu da se sretnu u četvrtfinalu, ukoliko i jedni i drugi prođu grupu i ako ih spoji žreb. Grčka će u Parizu igrati u grupi A sa Kanadom, Australijom i Španijom, dok će Srbiji u  grupi C protivnici biti Južni Sudan, Sjedinjene Američke Države i Portoriko. 

Košarkaši Srbije danas igraju sa Argentinom u Dubaiju (18.00, TV Arena 1 Premium), već sutra ih u isto vreme očekuje duel sa drim timom SAD, takođe uz direktan prenos na TV Arena sport.