Vesti iz košarke

Jam Madar novi košarkaš Bajerna: Mladi Izraelac prešao u Minhen posle debakla u Istanbulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2024 14:27
Izraelski plejmejker Jam Madar dogovorio dvogodišnju saradnju sa Bajernom iz Minhena. MN Press
Izraelski plejmejker Jam Madar dogovorio dvogodišnju saradnju sa Bajernom iz Minhena.

Posle nedelja nagađanja i spekulisanja o sudbini bivšeg košarkaša Partizana, Jam Madar našao je novi klub, a u pitanju je Bajern iz Minhena. Doskorašnji član Fenerbahčea potpisao je ugovor sa Bavarcima do leta 2026. godine, ali finansijski detalji istog, nisu obelodanjeni.

Posle dve sezone sa Partizanom i jedne sa Fenerom, izraelski plejmejker će tako još jednu godinu sigurno provesti u Evroligi, gde je svojevremeno izabran za najboljeg mladog igrača takmičenja.

"Bajern je istorijski važan klub kog svi u Evropi znaju. Pokazaću klubu odgovarajuće poštovanje i dati 100 odsto u svakoj utakmici da možemo da pobedimo u svakoj utakmici", rekao je Madar za sajt kluba.
 

 

 

Jam Madar probio se u redovima Partizana, gde je pod komandom Željka Obradovića, imao zapaženu ulogu, pa je tim povodom, njegova odluka da napusti Humsku na leto 2023. godine, bila iznenađujuća za našu javnost i navijače. 

Šansu je potom okušao u Fenerbahčeu, ali se tamo nije snašao. Protekle sezone beležio je svega četiri poena, uz dve asistenciju i skok u Evroligi, pa je uprava turskog kluba odlučila da mu se zahvali na saradnji. 

Mladi Jam Madar (23), podsetimo, počeo je karijeru u Hapoelu iz Tel Aviva 2018. godine, dok je u Partizan prešao na leto 2021.

Godinu dana pre toga izabran je na draftu kao 47. pik Boston Seltiksa, ali se još uvek nije oprobao u NBA ligi i sudeći po kvalitetu mladih nada "preko bare" i njihovih fizikalija, pitanje je, hoće li ikad?