Vesti iz košarke

Egzum svestan kvaliteta "orlova": Nikola Jokić "glava zmije", Srbija ima ozbiljnu selekciju!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2024 11:42
Bivši košarkaš Partizana Dante Egzum svestan kvaliteta Srbije Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez
Bivši košarkaš Partizana Dante Egzum svestan kvaliteta Srbije

Reprezentativac Australije i bivši košarkaš Partizana, Dante Egzum, izneo je očekivanja pred današnji duel sa Srbijom u Abu Dabiju. Pripremna utakmica dveju selekcija za predstojeće Olimpijske igre na programu je danas od 18.00 časova uz direktan prenos na Areni 1 Premium. 

Bek Dalasa, kao bivši igrač Partizana, imao je priliku da se upozna za srpskom košarkom, a i donekle reprezentativcima naše zemlje, pa je svestan kvaliteta sa kojom raspolažu izabranici Svetislava Pešića. 

"Srbija ima izuzetan skup igrača, od kojih svako ima svoj posao i zadatak na terenu. To je jedna jaka ekipa. Imao sam priliku da igram protiv vaših igrača, pa mi je, donekle, dosta toga poznato. Jasno, glavni fokus biće na Nikoli Jokiću. To što on radi je neverovatno, njegova košarka je sjajna, a na nama je da probamo da ga ograničimo što je više moguće", rekao je Egzum za "Mocart sport".

Australijanac priznaje da željno iščekuje duel i susret sa bivšim saigračem iz Partizana - Aleksom Avramovićem.

"Imao sam priliku da popričam sa Aleksom. Nismo se videli celu godinu otkako sam otišao. Vidim da mu dobro ide i da napreduje, bilo mi je baš drago što smo imali vremena da se vidimo i ispričamo, da malo pohvatamo konce o tome šta se kome dešava u životu. Biće mi baš zanimljivo da se protiv njega nađem na parketu. Više smo pričali o reprezentaciji, nego o Partizanu, ali ispratio sam šta se tamo dešava. Mnogo promena, vidim da i Aleksa pokušava da shvati šta da radi dalje. Iskreno, nadam se da će Partizan da se vrati još jači i da će sve biti kako treba", dodao je Egzum.
 

MN Press

 

 

Egzum priznaje da prati dešavanja sa letnje pijace u Humskoj i da mu je čudno što su crno-beli napravili kompletan remont ekipe u odnosu na proteklu sezonu.

"Iskreno, jeste me iznenadilo. Ali, shvatam i da je mnogo teško kada želiš da ponoviš uspeh iz sezone u kojoj sam bio. Po meni je gubitak Lesora bio težak za Partizan, on je bio veliki deo onoga što je činilo tim celim. Takođe, otišli su Jam (Madar), Jani (Papapetru)... Jasno je da sada Partizan ide u potpuno novom smeru i želim mu sve najbolje, kao i momcima koji će nositi dres sledeće sezone."

Za kraj, osvrnuo se na poraz Australije od Amerike u prvom kontrolnom meču u Abu Dabiju (92:98).

"Igramo dan za dan dve ovako teške pripremne utakmice, nije lako i predstavlja izazov. Očekujem potpuno drugačiji meč od ovog sa Amerikancima. Srbija ima potpuno drugačiji stil košarke, mi ćemo morati da radimo na drugačijim pokrivanjima u pik-en-rol igri. Neminovno je da moramo da se prilagodimo situaciji i nadam se da ćemo sada od početka naći naš ritam, da ćemo bolje ući u susret", zaključio je reprezentativac Australije.