Vesti iz košarke

Samo na TV Arena sport: Srbija protiv Australije (18.00) u Abu Dabiju brusi formu za Olimpijske igre u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2024 08:35
Košarkaška reprezentacija Srbije igra protiv Australije u Abu Dabiju MN Press
Košarkaška reprezentacija Srbije igra protiv Australije u Abu Dabiju

Košarkaška reprezentacija Srbije igra danas od 18 časova (Arena 1 Premium) prijateljsku utakmicu protiv Australije u sklopu priprema za predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

Posle dve pobede nad Holandijom iza zatvorenih vrata i trijumfa nad Francuskom u Lionu, izabranici Svetislava Pešića nastavljaju da bruse formu za Olimpijske igre u Parizu (27. jul - 11. avgust), a naredni rival "orlovima" biće selekcija Australije, koja se nedavno odlično pokazala protiv Amerike (92:98). 

Biće to prvi meč Srbije na mini turniru u Abu Dabiju, gde zbog povreda pre nekoliko dana nisu doputovali Nikola Jović (stopalo) i Dejan Davidovac (kuk), dok će naredni meč pre povratka u Beograd i susret sa Japanom u Areni (21. jul), odigrati sutra protiv Amerike od 18 časova. Takođe uz direktan prenos na Areni 1 Premium.
 

 

 

Naredna tri duela poslužiće Pešiću da napravi konačan presek pred put u Lion, gde će biti odigrana prva faza olimpijskog turnira u košarci, a konačan spisak trebalo bi da objavi ne kasnije od 24. jula.

Što se Australije tiče, u pitanju je odlična selekcija predvođena Petijem Milsom, Džošom Gidijem, Danteom Egzumom i Džokom Lendejom, bivšim igačem Partizana koji je Amerikancima ubacio 20 poena i nema sumnje da ćemo gledati pravi spektakl. Po imenima igračkog kadra, Australijanci ne kaskaju ništa manje iza Francuza. Imaju nekoliko veterana i mladih NBA igrača i biće to još jedna lepa provera za Nikolu Jokića i družinu.

Na Olimpijskim igrama u Parizu Srbija će igrati u Grupi "C" sa Amerikom, Portorikom i Južnim Sudanom.