Vesti iz košarke

Stef Kari iskren pred duel sa Jokićem i drugovima: Biće teško pobediti Srbiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2024 22:58
Stef Kari, plejmejker reprezentacije Amerike AP Photo/Steve Marcus
Stef Kari, plejmejker reprezentacije Amerike

Stef Kari, plejmejker reprezentacije Amerike, bio je dobro raspoložen za priču, posebno o Srbiji. 

Na turniru u Abu Dabiju selekcija SAD će igrati protiv Srbije u sredu od 18.00 časova, pre toga će naša selekcija, sutra, izaći na teren protiv Australije. 

Inače, Amerikanac nije skrivao zadovoljstvo što će dve reprezentacije odmeriti snage i u prijateljskom meču, a posebno se osvrnuo na dvojicu srpskih igrača.

Ne znam kakav će biti osećaj igrati protiv njih u Abu Dabiju. Oni su u našoj grupi i biće ih zaista teško pobediti. To je samo pitanje, opet, moramo biti fokusirani na ono što radimo i da to učinimo najbolje što možemo. Oni su tvrd tim“, rekao je Kari.

Amerika je pobedila Australiju u prvom meču sa 98:92, a Kari je ubacio tri poena, jedan skok i jednu asistenciju za 21 minut na parketu. Inače, prisetio se Stef Kari i nekih minulih duela sa Srbijom.

Igrao sam za mladi tim 2007. godine. Pobedili smo ih u grupi, a oni nas u finalu i u borbi za zlatnu medalju. Onda smo ih pobedili 2014. u Španiji na tamošnjem Svetskom prvenstvu. Mnogo istorije. Jokića i Bogdanovića znam iz NBA lige“, završio je Kari.