Vesti iz košarke

Grčko-srpski spektakl u Beogradu: Na pomolu duel Jokića i Janisa pred OI?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2024 20:51
Srbija i Grčka su se zadnji put sastale 2023. godine, a "orlovi" su trijumfovali Guliver
Srbija i Grčka su se zadnji put sastale 2023. godine, a "orlovi" su trijumfovali

Košarkaška reprezentacija Srbije će u utorak od 18.00 časova odmeriti snage sa Australijom u prijateljskom okršaju u susret Olimpijskim igrama u Parizu. Očekuje nas pravi spektakl između dva tima koja konkurišu za najviše pozicije na prestižnom turniru. 

Naš tim će potom u sredu, u istom terminu odigrati još jedan duel sa SAD, da bi se potom zaputio za Beograd kako bi odigrao meč sa Japanom 21. jula, a posle? Mnogi su mislili da nakon azijskog protivnika, "orlovi" lete u prestonicu Francuske, ali inostrani mediji prenose da to neće biti slučaj, tojest da bi naš tim mogao napraviti još jedan spektakl u glavnom gradu Srbije, gde bi se susreo sa Grčkom!

Novopristiglu vest je prenela grčka Gazzeta, a za sada dogovor nije zvaničan, tačnije Košarkaški savez Srbije i dalje pregovara sa grčkim zvaničnicima oko detalja. 

Profimedia

Grčka je morala proći kroz kvalifikacije da bi došla do OI

Ipak, kolege sa juga navode da je sve veoma blizu, te da bismo u julu mogli videti vrlo zanimljiv okršaj aktuelnog MVP NBA lige, Nikole Jokića, i nekadašnjeg osvajača ove titule, Janisa Adetokumba. 

Iako su mnogi uzbuđeni zbog duela ova dva gorostasa, biće to susret koji nosi mnogo više uzbuđenja. Može se reći da su plavo-beli košarkaši konačno zaigrali onako kako se od njih očekuje, od kada je Vasilis Spanulis stao za kormilo. U timu ima velika evropska imena poput Tomasa Volkapa, Jorgosa Papajanisa, Nika Kalatesa, Kostasa Papanikolaua... 

Ukoliko do dogovora dođe (a veoma je izgledno), deluje da će tim Svetislava Pešića imati tri odlične utakmice za merilo na putu do Olimpijskih igara. 

Podsećamo, Grci su svoju vizu za Pariz bukirali na kvalifikaciomom turniru u domovini, kada su savladali Hrvatsku u finalnom okršaju sa 80:69. Poslednji put kada su se susreli sa Srbijom, bio je avgust 2023. godine i naš tim je trijumfovao u gostima rezultatom 71:64.