Vesti iz košarke

Francuski mediji oduševljeni: Srbija sa Jokićem, prejaka za nas

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2024 08:59
Nikola Jokić, oduševio Francuze Profimedia
Nikola Jokić, oduševio Francuze

"Ne palitet se previše", poručio je naciji selektor košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić, međutim kako trenutno igraju Jokić i drugovi, teško, da će to "loženje" biti na minimumu u Srbiji. 

Reprezentacija Srbije je sinoć kao gost savladala domaćina Francusku u Lionu sa 79:67, uz "dabl-dabl" učinak Nikole Jokića.

Odličnu partiju srpske reprezentacije, logično ispratili su i francuski mediji, koji imaju samo reči hvale za tim koji predvodi Bogdan Bogdanović. 

Ugledni L'Ekip se više bazirao na učinku Francuza, čija igra brine domaćina OI, ali je imao osvrt i na učinak naše reprezentacije.

"Plavima je nedostajala fluidnost u napadu. To se na kraju pokazalo nepremostivom preprekom protiv Srbije koja je igrala prvu zvaničnu pripremnu utakmicu, a naša reprezentacija četvrtu. Oni su sa Nikolom Jokićem, bili prejaki za naš nacionalni tim", sažeto je ocenio igru oba tima ugledni sportski list iz Francuske. 

Sa druge strane "Parizijen" je mnogo više hvalio igru aduta Svetislava Pešića, naročito se to odnosilo na Bogdanovića i Jokića.

"Za ljubitelje NBA lige, bilo je veoma teško na parketu LDLC Arene. Osvajači tri najvažnija trofeja godine - MVP, najbolji igrač na svetu,  Nikola Jokić koji može sve, defanzivac godine Rudi Gober i novajlija godine, Viktor Vembanjama sa tako obećavajućom sudbinom".

U čast Tonija Parkera čiji je dres otišao u "legendu" francuski savez je želeo na oproštaju da vidi tim Ameriku, međutim dobra je bila i Srbije, piše Parizijen.

"Srbija, svetski vicešampion i favorit za zlatnu olimpijsku medalju sa američkim "osvetnicima", nije loša. Pogotovo ako ovom kolektivu dodamo igrača kao što je Bogdan Bogdanović da "plaši" protivnike. Jedva čekamo da vidimo kako ovaj tim izaziva američke zvezde", piše ugledni francuski list.