Vesti iz košarke

Kakav peh za Srbiju pred Pariz: Nikola Jović propušta OI zbog povrede?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2024 17:07
Nikola Jović preskače Olimpijske igre u Parizu MN Press
Nikola Jović preskače Olimpijske igre u Parizu

Nikola Jović mogao bi da propusti Olimpijske igre u Parizu. Prema navodima "Meridian beta", takav scenario je i više nego izvestan, pošto se srpski reprezentativac još uvek nije opravio od povrede skočnog zgloba, koju je doživeo na jednom od poslednjih treninga u Americi pred put u domovinu.

Kako se dalje navodi u tekstu, došlo je zapravo do preloma skočnog zgloba Jovića, iako se u prvi mah nije tako mislilo. Košarkaš Majamija nosio je ortopedsku čizmu iz predostrožnosti, ili se bar tako pričalo... Ali je stvar daleko ozbiljnija nego što se predstavljalo.

Situacija je takva da sve iako se Nikola oporavi do tog 26. jula kada počinju Olimpijske igre za košarkaše, pitanje je hoće li ga Majami pustiti u Pariz.

Imajući u obzir na ogromno NBA osiguranje, u slučaju povrede košarkaša, njegov slučaj mogao bi da ih košta i do nekoliko stotina hiljada dolara, što je jasno, preveliki rizik. Plus, pitanje je koliko bi se treneru Majamija, Eriku Spolstri, dopala ideja da Jović ode na Olimpijske igre i dodatno zakomplikoje svoje zdravstveno stanje i ugrozi početak naredne sezone, taman sada kada je našao odgovarajući ritam u NBA ligi.

Podsetimo, Nikola Jović nije otputovao sa ekipom na pripremene utakmice u Francuskoj i Abu Dabiju, a pored njega, u avionu nije bilo ni Dejana Davidovca, koji se povredio tokom zatvorenog meča sa Holandijom.