Srbija u Parizu

Bogdan Bogdanović juri rekorde na Igrama u Parizu: "Mete" Bodiroga i Teodosić

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2024 10:13
Bogdan Bogdanović, košarkaš Srbije, mogao bi da sruši dva rekorda na OI u Parizu MN Press
Bogdan Bogdanović, košarkaš Srbije, mogao bi da sruši dva rekorda na OI u Parizu

Svi znaju koliko Bogdan Bogdanović voli i rado igra košarku za Srbiju i, osim ako nije povređen, ne propušta takmičenja s nacionalnim timom, a sada je poznato i kako bi to moglo da ju se vrati na Olimpijskim igrama u Parizu, ovog i sledećeg meseca.

Mada nije opterećen rekordima, kapiten "orlova" ima realnu šansu da na predstojećem takmičenju u francuskoj prestonici uđe u anale naše reprezentativne košarke, poništavanjem dostignuća prethodnika Miloša Teodosića i Dejana Bodiroge.

 

 

Košgeteru Atlante nedostaje još samo 56 poena da prvopomenutog plejmejkera Crvene zvezde skine s vrha liste naših najefikasnijih igrača. Trenutno ima 1.002 postignuta poena, a granicu bi trebalo da probije verovatno već u grupi, protiv Sjedinjenih Američkih Država, Južnog Sudana i Portorika.

Takođe, na Igrama će izvesno prestići drugopomenutog, jer mu malo nedostaje da sruši rekord aktuelnog predsednika Evrolige u broju mečeva za državnu selekciju (85). Ako pitate Bogija reći će da je njemu najbitnije da se s ostalim momcima popne na pobedničko postolje, kao prošle jeseni na Svetskom prvenstvu.  

U međuvremenu će vođa planetarnog vicešampiona predvoditi "orlove" u večerašnjoj pripremnoj utakmici protiv Francuske u Lionu, a onda i u test duelima sa Australijom, SAD i Japanom, što u Dubaiju što u Beogradu.