Vesti iz košarke

Košarkaši Srbije gosti Francuske, na oproštaju Tonija Parkera: Test utakmica za Igre u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2024 08:23
košarkaši Srbije i selektor Svetislav Pešić gosti reprezentacija Francuske u Lionu MN Press
košarkaši Srbije i selektor Svetislav Pešić gosti reprezentacija Francuske u Lionu

Dve sedmice pre početka Olimpijskih igara u Parizu, muška košarkaška reprezentacija Srbije imaće još jednu, jaku proveru tokom priprema za OI 2024, jer će večeras biti gost Francuske u Parizu (21.00).

Formalan ispraćaj već penzionisane legende "trikolora", Tonija Parkera, poslužiće kao idealan presek trenutnog stanja "orlova" uoči takmičenja u Parizu, gde Svetislav Pešić i njegovi izabranici stižu kao aktuelni vicešampioni sveta.

 

 

Učiniće to bez rezultatskog pritiska, jer test utakmice služe prvenstveno za sklapanje kadrovskog i taktičkog mozaika za mnogo bitnije susrete, kao i bez povređenog i pošteđenog tandema Nikola Jović (stopalo) - Dejan Davidovac (kuk).

Njih dvojica neće biti u kombinaciji ni za provere u Abu Dabiju, 16. i 17. jula protiv Australije i jednog od rivala u grupi na Igrama u "gradu svetlosti" - Sjedinjenih Američkih Država. A vreme će pokazati da li će ih to, na kraju, otpisati sa spiska putnika za Pariz, čija objava bi trebalo da se desi 23. ili 24. jula. 

 

 

Posle nabrojanih prijateljskih duela, kom su prethodile zatvorne provere s Holandijom, sledi i megdan s Japanom, u Beogradu, a trofejni stručnjak zajedno s menadžmentom Košarkakog saveza Srbije traži još jednog adekvatnog rivala, na kraju jednomesečnog zajedničkog rada i života Nikole Jokića, Bogdana Bgdanovića, Vasiija Micića i ostalih. 

Njih trojica, kao izvesni reprezenti naše zemlje na takmičenju svih takmičenja u Francuskoj će se osim s "timom snova" iz SAD, za nokaut rundu boriti još sa selekcijama Južnog Sudana i Portorika. A, koliko Amerikanci cene i ozbiljno shvataju naše momke govori i podatak da je NBA obezbedila direktan prenos iz Liona na svojim medijskim kanalima.