Vesti iz košarke

Rokada na relaciji Bolonje i Beograda: Dobrić stiže u Zvezdu, Naneli ide u Virtus?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.07.2024 13:30
Ognjen Dobrić potpisaće dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom MN Press
Ognjen Dobrić potpisaće dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom

Kako stvari za sada stoje, Ognjen Dobrić, postaće novo pojačanje Crvene zvezde.

Nakon što je u medijima isplivala vest o povratku košarkaša Virtusa na Mali Kalemegdan, portali iz Italije pišu da je Dobrić praktično na izlaznim vratima kluba iz Bolonje i da će uskoro potpisati dvogodišnji ugovor sa Zvezdom.

Kako se navodi, Virtus je već našao zamenu za Dobrića, a u pitanju je Džejms Naneli čiji je status u Humskoj pod velikim znakom pitanja. Posle dve godine u Partizanu, Amerikancu je istekao ugovor i ovog leta biće slobodan u izboru nove sredine, a buduća adresa mogla bi da mu bude klub iz Bolonje, gde, zanimljivo, još uvek nije pristiglo nijedno pojačanje.

Pored njega, Virtus je zainteresovan i za usluge Džordana Lojda, koji je navodno odlučio da ode u drugom pravcu. Takođe se pisalo i o Šabazu Nejpiru, ali je i ta opcija malo realna, budući da je bivši košarkaš Zvezde tražio velika primanja, pa je Naneli, za sada ostao kao primarni cilj na tržištu.

Veteran evropske i NBA košarke, promenio je brojne klubove tokom njegove 12-godišnje karijere, a pre dolaska u Partizan igrao je za Makabi iz Tel Aviva.

Sa crno-belima ima titulu ABA lige. Sa Fenerom je osvojio Evroligu u sezoni 2016/17, dok od individualnih priznanja ima titulu MVP igrača italijanskog prvenstva za sezonu 2015/16 kada je branio boje Avelina.

Što se Dobrića tiče, u pitanju je košarkaš koji tokom sedmogodišnjeg mandata sa Zvezdom osvojio 14 trofeja, a pored kluba iz Beograda i Bolonje, nosio je dres i FMP Železnika (od 2013. do 2016. godine)