Vesti iz košarke

Jabusele preskače meč sa Srbijom: Da li je povreda ozbiljnija?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2024 21:00
Jabuselea očekuje kraća pauza, ali takođe bi to moglo da se odrazi na njegovu "vizu" za Pariz... Guliver
Jabuselea očekuje kraća pauza, ali takođe bi to moglo da se odrazi na njegovu "vizu" za Pariz...

Košarkaškoj reprezentaciji Francuske predstoje pripreme za Olimpijske igre u Parizu, na kojima će kao domaćini pokušati da se domognu najvišeg postolja. U petak im predstoji duel sa nacionalnim timom Srbije, dok će posle toga poslednje dve provere odraditi protiv Kanade i Australije. 

Već smo govorili o spisku košarkaša, na kojem se nalaze imena odabrana od strane selektora Vensana Kolea, ali izgleda da bismo u poslednji čas mogli videti jednu prilično veliku promenu. 

Naime, krilni centar Francuske i Real Madrida, Geršon Jabusele, požalio se na probleme sa kolenom, tako da su u nacionalnom timu procenili da ne treba igrati protiv Srbije. 

 

 

Takođe, dovedena je i zamena za Jabuselea, a u pitanju je Džejlen Hord - doskorašnji košarkaš Hapoela iz Tel Aviva, koji je posle odlične sezone potpisao za ljutog evroligaškog rivala Makabi. Prethodne sezone u Evrokupu je na 14 utakmica imao prosek od 16,1 poena, uz 5,1 skok, što mu je zagarantovalo napredak u karijeri.

Sada bi i nenadano mogao da se nađe u Parizu, s obzirom da nije jasno je li njegovo pozivanje samo radi trenažnog procesa u kome je upražnjeno mesto, ili pak kao konačna zamena. Poznato je da stručnjaci ne vole voditi na turnire rovite igrače, ali za sada Kole nije objavljivao radikalne odluke, tako da se i dalje čekaju podaci o tome da li ćemo Jabuselea gledati na najvećoj svetskoj smotri. 

Francuska je u Grupi B na Olimpijskim igrama u Parizu zajedno sa Nemačkom, Japanom i Brazilom.