Vesti iz košarke

Problem za Stiva Kera: Kavaj Lenard propušta OI u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2024 17:26
Postoje dve vrlo dobre opcije koje mogu figurirati kao Lenardova zamena Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Postoje dve vrlo dobre opcije koje mogu figurirati kao Lenardova zamena

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država neće moći da računa na pomoć Kavaja Lenarda ovog leta na Olimpijskim igrama u Parizu. Naime, dobroobavešteni insajder Šams Čaranij, preneo je informaciju, a uskoro je i stigla u potvrda u vidu saopštenju nacionalnog tima. 

Tačan razlog izostanka nije naveden, mada se iz kratkog teksta može protumačiti da je u pitanju nova povreda - nešto po čemu je šampion NBA lige sa Toronto Reptorsima dobro poznat prethodnih par godina. 

"Kavaj je bio spreman za pripreme reprezentacije i imao nekoliko jakih treninga u Las Vegasu. Osećao je da je spreman da se takmiči. Ipak, on poštuje reprezentaciju i Los Anđeles Klipersi smatraju da je u njegovom najboljem interesu da provede ostatak leta pripremajući se za sezonu, pre nego da učestvuje na Olimpijskim igrama u Parizu", stoji u saopštenju SAD. 

 

 

Lenard iza sebe ima dugu istoriju povreda kroz karijeru, najčešće zbog problema sa desnim kolenom. Propustio je celu 2021/22 pošto se oporavljao od operacije prednjeg ukrštenog ligamenta, a skoro kompletnu takmičarsku 2017/18 jer je imao muku sa desnim kvadricepsom.

S obzirom na izostanak Lenarda, lista pozvanih izgleda ovako: Bem Adebajo, Devin Buker, Stef Kari, Entoni Dejvis, Kevin Durent, Entoni Edvards, Džoel Embid, Tajriz Halibarton, Džru Holidej, Lebron Džejms, Džejson Tejtum. Sada se čeka još zvanično ime dvanaestog reprezentativca, a to će po svoj prilici biti Derik Vajt, mada nikoga ne bi iznenadilo da poziv dobije i Džejlen Braun. 

SAD će u grupnoj fazi Olimpijskih igara suočiti sa Srbijom, Porto Rikom i Južnim Sudanom.