Vesti iz košarke

Crvena zvezda "blindirala" talentovanog Andreja Kostića do 2028. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.07.2024 15:05
Andrej Kostić, košarkaš Crvene zvezde, ostaje u timu šampiona Srbije MN Press
Andrej Kostić, košarkaš Crvene zvezde, ostaje u timu šampiona Srbije

Košarkaški klub Crvena zvezda pojačanja uglavnom traži i nalazi u inostranstvu, ali voli i da brine o svojoj "deci", pa je tako u moru najavljenih i realizovanih zvučnih ulaznih transfera ovog leta produžila saradnju sa telentovanim Andrejom Kostićem. Odnosno sklopila prvi profesionalni ugovor. 

Reč je o osamnaestogodišnjaku koji je prošao sve mlađe kategorije aktuelnog prvaka Srbije i pobednika poslednje sezone ABA lige, kog su navijači na seniorskoj sceni prvi put videli početkom godine na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća. I još tada, u Nišu, ih je oduševio igrom zrelijom od njegovih vršnjaka.

 

 

"Klub Andreju želi puno zdravlja i sportskih uspeha u narednom periodu, a KK Crvena zvezda kao i mnogima pre njega, obezbediće mu najbolje uslove da radi, nastavi da se razvija, napreduje i postane standardni prvotimac našeg seniorskog tima u godinama koje dolaze", saopštio je klub sa Malog Kelemegdana povodom produžetka saradnje.

Očigledno da se mladi bek uklapa u trenersku viziju trenera Janisa Sferopulosa, odnosno ima poverenje kompletnog sportskog sektora osvajača poslednjeg KRK, tj. da crveno-beli u njemu vide zalog za budučnost.

A, vreme će pokazati kada i koliko će mu to pojačati minutažu u prvom timu, obzirom na to da će u sezoni 2024/25. svlačionicu deliti s brojnim poznatim i dobro plaćenim pridošlicama.