Vesti iz košarke

Nikola MIrotić i Barselona konačno pronašli zajednički jezik: Dogovorena isplata duga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.07.2024 12:44
Nikola Mirotić, bivši košarkaš Barselone, napravio sporazum s Kataloncima Guliver/AP Photo/Darko Vojinovic
Nikola Mirotić, bivši košarkaš Barselone, napravio sporazum s Kataloncima

Nikola Mirotić nije se u ljubavi i miru rastao s Barselonom, posle puno godina obostrano berićetne saradnje, ali je u međuvremenu sklonjem kamen spoticanja sa puta, pa tako danas stiže vest da su dve strane konačno našle zajednički jezik na temu isplate zaostalih dugovanja.

Igrač milanske Olimpije i pregovarači u ime katalonskog giganta sporazumeli su se da preostalih 20.000.000 evra, po slovu prevremeno raskinutog ugovora, bude isplaćeno u sledećuh četiri do pet godina.

Kako igrač ne bi ostao bez "potpisanih" para, a klub ne bi upao u još veće finansijske probleme u slučaju mnogo bržeg namirivanja obaveza sjajnom Špancu rođenog u Podgorici. 

 

 

Podsećamo, bivši igrač madridskog Rela i više NBA timova, te nesuđeno pojačanje Partizana, prvo nije hteo da pristane na smanjenje plata, predloženog celoj ekipi, a onda ni da se odrekne onoga što mu pripada, ali je tek sada napravljen sporazum. 

Mirotić je posle raskida saradnje sa Blaugranom, u čije je redove stigao 2019. godine, prešao u Italiju i ekipu Milana, gde će najeverovatnije ostati i naredne takmičarske godine. Mada ga povezuju s drugim klubovima Evrolige, poput Monaka sa srpskim trenerom Sašom Obradovićem na klupi.