Vesti iz košarke

Nije dovoljan NBA pogon Bahama: Španija je ipak klasa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.07.2024 22:54
Na Pirinejima je sve u znaku fudbala, ali su i košarkaši sada zaslužili reflektor Profimedia
Na Pirinejima je sve u znaku fudbala, ali su i košarkaši sada zaslužili reflektor

Košarkaška reprezentacija Španije plasirala se na Olimpijske igre u Parizu, pošto je večeras u finalu kvalifikacija u Valensiji pobedila Bahame rezultatom 86:78.

Najefikasniji kod pobednika bio je Lorenco Braun sa 18 poena i četiri skoka. Vili Ernagomez je imao sa 15 poena i sedam skokova, dok je prilično dobar bio i igrač Memfis Grizlisa, Santi Aldama sa istim brojem uhvaćenih lopti, i 12 poena.

U redovima Bahama istakao se već standardni predvodnik čitavog nacionalnog tima, Badi Hild sa 19 poena i šest skokova. S obzirom da Bahami idu na NBA pogon četiri igrača, ne čudi što je drugi na statističkoj lestvici bio Deandre Ejton, koji je zabeležio 17 poena i 14 skokova.

 

 

Španija će na OI igrati u Grupi A sa Australijom, Kanadom i Grčkom, koja je danas u finalu kvalifikacionog turnira na svom tlu došla do pobede nad Hrvatskom rezultatom 80:69.

Takođe, danas je svoje učešće na Olimpijskim igrama u Parizu obezbedio Brazil, spektakularnom pobedom nad Letenijom, u kojoj se posebno istakao košarkaš Partizana, Bruno Kaboklo. 

Preostali plej-of duel kvalifikacija će se odigrati osmog jula između reprezentacija Litvanije i Porto Rika. 

Grupna faza košarkaškog turnira odigraće se u Lilu, dok će završnica biti u Parizu. Olimpijske igre će se održati od 26. jula do 11. avgusta.