Vesti iz košarke

Grčka nije dozvolila iznenađenje: Hrvati ostali bez Olimpijskih igara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.07.2024 22:12
Janis Adetokumbo odveo je Grčku na Olimpijske igre u Parizu Profimedia
Janis Adetokumbo odveo je Grčku na Olimpijske igre u Parizu

Košarkaška reprezentacija Hrvatske nije uspela da se domogne Olimpijskih igara u Parizu pošto je u finalnom meču na kvalifikacionom turniru u Grčkoj ostala poražena od domaćina rezultatom 69:80 (22:22, 17:23, 14:21, 16:14). 

Najefikasniji u sastavu "vatrenih" bio je Ivica Zubac koji je došao do dabl-dabl učinka ubacivši 19 poena i 12 skokova uz odličnu efikasnost iz igre i slobodnih bacanja (6/11, 7/10). Pored njega su standardni nosioci bili Mario Hezonja sa 15 poena (ali i ne najsjajniji procenat šuta 3/8), odnosno Dario Šarić koji je imao poen manje, ali i 12 skokova kraj svog imena.

Neočekivano dobro je odigrao košarkaš Studentskog centra Mateo Drežnjak sa čak 15 poena, ali je i pored nekih sjajnih momenata bilo evidentno da su Grci znatno kvalitetniji sastav. 

 

 

Što se tiče ekipe Vasilisa Spanulisa, predvodnik je očekivano bio Janis Adetokumbo sa 23 poena i osam skokova (8/17 iz igre, 6/10 sa slobodnih bacanja), dok su poenterski znatno doprineli Papajanis sa 19, odnosno Nik Kalates sa 14 poena, ali i nestvarnih 11 asistencija. 

Treba istaći ulogu legende grčke košarke na klupi tamošnjeg nacionalnog tima, s obzirom da je za relativno kratko vreme uspeo da vrati poimence izvanredan sastav na pobednički kolosek, i revitalizuje veru da se pomorska reprezentacija konačno može okititi odličjem  na najvećoj svetskoj smotri. 

Grčka će na košarkaškom olimpijskom turniru igrati sa selekcijama Australije, Kanade kao i pobednikom turnira u Valensiji.