Vesti iz košarke

Košarkaši Srbije čekaju Portoriko ili Litvaniju na OI u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.07.2024 09:58
Tremont Voters bio je najbolji u timu Portorika MN Press
Tremont Voters bio je najbolji u timu Portorika

Košarkaši Srbije u grupi C na Olimpijskim igrama u Parizu odmeričće snage sa SAD, Južnim Sudanom a jutros su saznali i dva potencijala rivala sa preostalo mesto a to su očekivano Portoriko i Litvanija. Oni će finalni meč kvalifikacija u San Huanu započeti tačno u ponoć.

Košarkaši Litvanije su u prvom polufinalu kvalifikacija savladali Italiju 88:64. Najefikasniji u selekciji Litvanije bio je Marius Grigonis sa 23 poena. U poraženoj ekipi najbolji je bio Danilo Galinari sa 15 poena. 

Portoriko je jutros u drugom polufinalu očekivano bio bolji od Meksika 98:78. Najefikasniji u selekciji Portorika bio je Tremont Voters sa 24 poena, dok je Džordan Hauard dodao 20. U reprezentaciji Meksika istakao se Fabijan Hajmes sa 23 poena.

Danas se igraju i preostala tri finala na turnirima u Grčkoj, Španiji i Letoniji.  U Rigi, Letonija od 18.00 časova igra protiv Brazila i pobednik će igrati u Grupi B sa Francuskom, Nemačkom i Japanom.

Grčka i Hrvatska igraju u Atini od 20.00 časova, a Španija i Bahami u Valensiji 30 minuta kasnije. Pobednici ova dva duela igraće u u Grupi A sa Australijom i Kanadom.